Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pyriel

Marketing

Velleities

Danas malo vedrije. Glava me razvaljuje toliko da ne mogu razmišljati. Migrena vulgaris. Ali, to je dobro. Na neki bolestan način paše, zaglušuje misli i smiruje. Odvaja ono bitno od apsolutno nebitnog. Danas sjedim uz otvoren prozor, puštam hladnoću da se uvlači u sobu i lagano gricka, gledam kišu kako ispire u mrak povijenu ulicu. Jesen, i sjeta. Kapi marljivo žubore u odsjaju žute lampe i nježno šapuću riječi utjehe.

Uskoro dolazi zima, hladnoća dovoljno jaka da nagriza onu iznutra i bjelina koja barem prividno čisti. Crnilo ovdje prerasta u sivilo, a ulice poprimaju zdraviju boju. Ne znam zašto, ali veselim se ovoj zimi. Očekujem velike stvari od nje! Veselim se snježnom prekrivaču, veselim se blagdanskim pjesmama i ugođaju, kuhanom vinu i miru na Savi. Mojoj, vlastitoj. Ona je uvijek bila tu uz mene, pomagala prebroditi sve probleme, kao majka koja te prihvaća u zagrljaj. A nekako tješi i činjenica da će biti tu i kada me ne bude, pomagati nekom novom dječaku da donese ispravne odluke, tješiti ga i prihvaćati pod svoje. Tko zna, možda se i djelić mene stopio sa tom travom na kojoj volim sjediti, možda će i neko moje iskustvo jednog dana biti od koristi nekom drugom...

Očekujem velike stvari od ove zime. Očekujem promjenu, očekujem više smijeha i veselja, očekujem mir. Očekujem spokoj i lakše disanje bez probadanja duše, očekujem jutra bez grčeva i snove bez noćnih mora, napadaja panike. Očekujem bolje sutra i u nadi za njim ću se i dalje dizati, očekivati i nastavljati dalje. Očekujem promjenu.

I ti, sa tim sjajem u oku koje ovo ne čita, očekujem nešto od tebe! Očekujem kad padne prvi snijeg, da ćeš izaći samnom, tamo na moju obalu. Na moju mokru travu, u sjene i pod moje vlažne mostove. Očekujem od tebe velike stvari! Želim da se smiješ, želim da ti oči zasjaje onako kako nekad znaju, a želim i još nešto od tebe. Jedan ples, i jedan okret. Bez ikakve glazbe, osim one u glavi, dok se sjene pretvaraju u bjelinu, dok se svijet čisti i navlači na sebe prekrivač nekog boljeg doba. Eto, to je ono što želim. Tražim li previše?

Post je objavljen 07.11.2013. u 03:43 sati.