Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Malo o hrvatskoj diplomaciji i o Goldie

Kaže jedna moja kolegica:
"Neki dan, u utorak 24. listopada 2017., nazočila sam jednom nesvakidašnjem događaju koji me je ponukao da svoje dojmove podijelim s drugima. Naime, bila sam pozvana u rezidenciju čileanskog veleposlanika gospodina Juana Luisa Nila na jedno toplo i prijateljsko druženje koje je organizirao za djelatnice čileanskog veleposlanstva u Zagrebu, gđu. Danicu Valentinu Paić Navarro, tajnicu voditelja Misije i gđu. Dunju Vodopija, tajnicu šefa konzularnog ureda kako bi im u nazočnosti prijatelja, suradnika i znanaca uručio orden viteškoga reda kojim ih je odlikovala gospođa Michelle Bachelet, predsjednica Čilea.

Vjerujem da će se mnogi od mojih bivših kolega iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova pitati je li to moguće jer takvo što u hrvatskoj diplomaciji nije još viđeno. To isto sam se ja pitala. Bilo bi to u našim prilikama stvar ne odviše neobična da je riječ o dodjeli državnoga priznanja nekome od hrvatskih veleposlanika, ali Bože sačuvaj "običnim" službenicima, pa čak i ne diplomatima i to još od same predsjednice države! Doista bi u našim prilikama takvo što bilo nezamislivo.

U čitavoj mojoj diplomatskoj karijeri nikada, baš nikada nisam imala čast prisustvovati takvome činu kojim bi hrvatska državna administracija odlikovala nekog od mojih kolega diplomata ili administrativnih djelatnika na službi u zemlji primateljici. Nikada, baš nikada ni Ministarstvo vansjkih i europskih poslova nije nagradilo nikoga od mojih kolega diplomata na javno upriličenoj svečanosti izvan domovine, a još manje bi to bilo moguće očekivati da bi to bila tajnica/tajnik ili tko drugi od administrativnog osoblja.

Pitam se kakvi su to veleposlanici i najviši državni dužnosnici koji nemaju hrabrosti da se založe za takve djelatnika, da predlože takve pojedince za zaslužena priznanja ili nagrade, nego isključivo gledaju sebe, strepe od toga da im netko ne "ukrade show" ili se plaše da bi se zamjerili moćnijima od sebe? "

Što kažete? Predugo sam u tom poslu, da bih se ičemu više čudila - sve mi je ovo (pre)poznato....:((((

No, veselije teme.....

Goldie je danas odradila sistematski pregled: krv, urin, ultrazvuk....Sve je prošlo super; svi parametri u granicama zadanih vrijednosti!!!!!! Bravo Goldie! :)))) Bravo i za mene! :)))) Royal Canine je blažena hrana, kažem vam...Pusa, vole vas L+B+GPost je objavljen 27.10.2017. u 02:42 sati.