Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Quiche (iliti po naški pita) od poriluka i feta sira

Danas bih htjela s vama podijeliti jedan fini recept za brzu pitu od poriluka, po Lastavičinoj želji u komentaru, a moja mama je najveći ljubitelj ovoga recepta, pa me uvijek čeka spremanje ove pite kad god navratim u Split ...:)))) Ponavljam recept, mislim od siječnja, veljače ove godine: (da netko ne misli da mu se pričinjava kad prepozna recept :)))):
Treba nam:
500-700 grama poriluka (čim više bijelog dijela!)
250 grama mekog brašna
400 ml mlijeka
250 grama feta sira ili čak može i onog mekanog, od kumica
4 jaja (cijela)
pola vrećice praška za pecivo
sol, papar

Priprema ne može biti jednostavnija. Poriluk dobro operemo, izrežemo na kolutiće i pržimo na ulju do zlaćane boje s jedne i s druge strane kolutića (oko 10 min.).
Nakon toga u velikoj zdjeli pomiješamo sve gore navedene sastojke (treba napomenuti da mlijeko treba biti mlako, ne iz hladnjaka), te na kraju umiješamo i kolutiće poriluka.
Lijepo bi bilo ako imate okrugli protvan, ali nije problem ni kockasti (osim što ćete u kockastom dobiti kockice, a u ovalnom iliti okruglom dobit ćete mogućnost narezati ovu pitu poput bureka).
Protvan prije početka pečenja treba namastiti, da pita ne zagori...Da li će to biti malo ulja ili masla - prepuštam vama....Ne pretjerujte, jer masnoće ima dovoljno u siru....
Pitu treba peći u pečnici oko 30 minuta, na dvjesto stupnjeva. Ja pečem 40, pa nikada nije zagorjela. Vidjeti, provjeriti sa čačkalicom....:))))
I pita je gotova! Dobar tek želim.Ovako bi pita trebala izgledati na kraju. :)))) Ja volim kefir ili jogurt uz ovu pitu, ali - prema željama...:)))))

I još sam ostala dužna od neki dan - batati i batci:))))Finooo! Mljac!

Goldie papa:Samo što ona ima svoju hranicu: :))))Malo suhe hrane, malo vrećice (mokra hrana, koju posebno voli- Royal Canine) i malo keksića....

Pusa, vole vas L+B+G


Post je objavljen 18.10.2017. u 23:05 sati.