Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/zupnik

Marketing

SRBOČETNIČKA I TZV. ANTIFAŠISTIČKA KLIKA ISTRE, UJEDINJENA PROTIV HRVATSKE

Prije svega bih priupitao te poslijeratne antifašiste (Fumića, Tamaruta, Hudolina...), gdje su nestali komunisti?

Prekrštavanje iz komunista u antifašiste očito ima za cilj prikriti i ni na koji način ne odgovarati za nemjerljivo veće zločine komunista nad Hrvatima, čak veće od svih napuhanih zločina ustaša.

Nadalje, tzv. antifašista Hudolin i ostali istarski tzv. antifašisti bi trebali znati da su prvi pravi antifašisti bili upravo svećenici.

Dok razni Hudolini, Tamaruti i Fumići nisu bili niti u primisli, a pogotovo ne srbočetnički (Rankovićevi!) zviždači iz Pazina, svećenici diljem hrvatske bili uza svoj narod i štitili ga na sve moguće načine. Evo što stoji zapisano u kronici kastavske župe:

Nakon što je propala Austrougarska 31. 10. 1918., te nakon što su Talijani okupirali Kastav 17. 11. 1918, dana 27. 03. 1919., a poradi domoljubne hrvatske svijesti, biva uhićen svećenik mons. dr. Ivan Dukić i odveden u tamnicu u Trst. Da bi sve bilo u potpunosti jasno, Talijani hapse također i preč. gosp. župnika JOSIPA MANDIĆA te ga dana 27. 04. 1919. interniraju i odvode na robiju u Sardiniju od kuda se vraća 31. 05. 1921. Dakle, prvi antifašisti su bili svećenici!!! To bi raznim Fumićima, Hudolinima, Tamarutima, itd., trebalo biti posve jasno pa svećenike ne bi zvali "klerofašisti".

O istarskim svećenicima na čelu sa mons. dr. Božom Milanovićem, kasnije nadbiskupom mons. Josipom Pavlišićem i mnogim drugima, da se i ne govori. To očito srbočetničkim i antifašističkim nakazama ne odgovara pa i dalje, poput svojih očeva, stričeva i djedova krivotvore povijest i povijesne činjenice. Oni bi i danas, kada bi im to bilo omogućeno, klali Hrvate, bacali ih u prikrivena grobišta kao što je to njihov rod činio sa stotinama tisuća ubijenih Hrvata nakon rata, prikrivajući mnogobrojna grobišta preko 60 godina.

Oni zaboravljaju da su njihovi pretci i ideološki slijepci potpisali ugovor i savezništvo sa Hitlerom i da se nisu digli kada je Hitler napao Hrvatsku nego kada je napao njihovu majčicu Rusiju. Tada se je krvolok Tito digao sa svojim podrepcima.

Da nije bilo svećenika, još bi mnogi komunisti i tzv. antifašisti skakutali po stablima drveća i veličali Darvina.

Dana 14. listopada 2017., Franjo Jurčević, župnik

Post je objavljen 14.10.2017. u 16:09 sati.