Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/kunigunda

Marketing

kako bez krila ?

I Baudelairovom Albatrosu je prekinut letNemaš ti pojma kako mi je............

Misliš, kao i svi koji me vide a misle da me poznaju, da iz svih pora moga tijela izbija veselje.....Ja zapravo i prštim medju drugima, sama sa sobom ne - dok se suočavam, ljutim se na se,prigovaram jer nitko me ne čuje pa i pustim neku suzu onako ženski, skrivečki,neprepoznato.
Nisi znao da znam letjeti ; doduše, teško me natjerati na običan let........ono, raširiš zamišljena krila i ideš. Trebaš me vidjeti kad krenem prekrasnim letom da te zadivim vještinom o kojoj ništa ne znaš, a i kako bi znao, uostalom ?
Zato ja ponekad zadivim lepršavošću i teško me pratiti do kraja. Do prizemljenja kada shvatim, da sam dala dovoljno znatiželjnicima, bez obzira je li sletim tiho i staloženo ili uz surovi tresak kad mi bude i toga dosta.

Zadivim te, priznaj......ako hoćeš, ako me možeš pratiti dok se ne skrijem u žarkom sjaju sunca ili u sjeni prvog stabla.....Jer, iza nečega, nekoga moram se skriti.
Rijetki su oni kojima srce stane u šaku pri pomisli da bi me mogli slijediti.......Uvijek sto razloga, ni jedan pravi pokušaj. Ali, ne žalim se zbog takvih, jer i kad bi probali tko zna, bih li ja poželjela biti s njima letač.
Oni, koji su me pokušali pratiti imaju moju zahvalnost : naučili su me nekim ljepotama. I nekim teškim padovima. One prave, koji su izdržali nosim negdje duboko u srcu.

Znaš li ti ,da postoje i oni koji vole stavljati verige mi na noge, lanac oko vrata, prikovati me uz kavez sigurnosti i stavljati pri tome mrvice u posudice s hranom i ono malo vode da zaboravim na let : kakva sloboda, kakav prostor, uz sjemenke je servirana i mrvica ljubavi u zamjenu za svu ljepotu kretanja i prostrano nebo slobode.
U takvom miru krletke oteža srce,smire se krila, udalji se sunce....

Razumiješ li sada, da su i let i život jednako teški ?Post je objavljen 12.10.2017. u 22:55 sati.