Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/kunigunda

Marketing

bračni problemi

Ja sam Dalmatinka od pamtivijeka udana za čovjeka iz sjeverne Hrvatske kojega sam, nakon vjenčanja i dolaska u Split, naučila šta je to blitva, raščika, maslinovo ulje, škovacera i bonegracija.
Bilo je to doba njegove radosne asimilacije u moju dalmatinsku obitelj u kojoj je svaki glasni govor ( a tako je i bilo s mojim roditeljima) predstavljao skoro pa svadju ( a nije tako bilo ).
Kako nikad nisam živjela sa svekrvom dulje od pet dana godišnjeg odmora nisam naučila kuhati po njihovu, pravite češke knedle, spremaati srneći gulaš i ostale stvari njihova podneblja, tako je moja uloga mlade supruge sjevernjaka
počela s receptima njihove kuhinje i sjećanjima " kaj su jeli naši stari"moga supruga.
I,kako je život tekao,godine prolazile, ja sam se usavršila u kuhanju njegovog kraja, ali----nikad dovoljno očito, jer,
što smo više skupa ( a bogme jesmo dugo ) sve češće izbijaju sukobi na relacijama " moja mama to je spremala drukčije"....
Dobili smo košaru prekrasnih vrganja od susjeda lovca koji lovi u Bosni.


koja mi je prisjela u startu jer mi je rečeno :" ne diraj to, sve ćeš pokvariti jer pojma nemaš"
Ljuta na njega, razočarana u sebe odustala sam, ali bijes sam pokazala : nisam jela vrganjovu juhu " kako moja mama kuhala "
I da zaključim, moji bračni problemi su nekome banalni jer ju tako trivijalni....kuhanje, neš' ti posla, ali, ja sam ozbiljno zabrinuta za svoj brak, jer, ako išta mrzim to je da mi muškarac pardira kuhinjom.
Zato se nisam udala za Dalmatinca da me ta sudbina ne prati, jer je moj otac ( Bog mu da pokoj vječni ) stalno bio oko matere u kužini i stalno nešto dodavao da bude po njegovom ukusu......

PS: kažu ovdje u nas : ako hoćeš mir u braku, ne ženi se dalje od 30 km od svog sela........To kažu Sinjanani doduše, ali im je poslovica ka bog istinitaPost je objavljen 12.10.2017. u 11:53 sati.