Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

HRVATSKI PREGOVARAČI PO NAVICI OKUPATORA

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


HRVATSKI PREGOVARAČI PO NAVICI OKUPATORA

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-hrvatski-pregovaraci-po-navici-okupatora/



Jedno od najbitnijih pravnih stajališta Badinterove komisije nakon raspada SFRJ je da se granice između bivših federalnih jedinica smatraju državnim granicama sljednica i ne mogu se mijenjati silom, nego samo sporazumom. Međutim, Republika Slovenija to ga se ne drži već je njihov parlament još 1993. godine, dok je Hrvatska bila zaokupljena ratom, donio deklaraciju po kojoj cijela Savudrijska vala pripada Sloveniji.

Također, u daljnjem pritisku slovenska blokada odnosila se i na pristupa Hrvatske Europskoj uniji od prosinca 2008. do rujna-listopada 2009., u kojem je Slovenija, članica EU-a, počela Hrvatskoj, državi kandidatkinji, nametati blokadu otvaranja pregovaračkih poglavlja, što je od hrvatskih vlasti protumačeno kao ucjena i iskorištavanje slovenskog povlaštenog položaja kako bi riješila neka otvorena granična pitanja u svoju korist.

Tadašnji slovenski premijer Borut Pahor direktno je blokirao otvaranje daljnjih poglavlja Hrvatskoj, iako su se sve ostale zemlje članice EU zalagale za nastavak pregovora. U rujnu i listopadu 2009., tadašnja hrvatska premijerka Jadranka Kosor je pregovarala i dogovorila se sa Pahorom oko arbitraže, čime je završena slovenska blokada.

Dosadašnje vladajuće „elite“ nedovoljno su se borile protiv raznih grabežljivaca iz susjednih zemalja. Privlači ih naročito Hrvatsko more, znajući, Hrvati su ipak dozvolili nekoj Kresovićki..., da pregovaraju o granicama sa Slovenijom...

Činjenica iz povijesti je da su i pojedini hrvatski kraljevi životarili udovoljavajući svojim ženama porijeklom iz drugih naroda, a na štetu vlastitog naroda, npr. kao kralj Zvonimir i drugi. Mađari su ga kao bana i kralja pojedinca pomagali, dok im je odgovaralo, da bi uslijedili gnusni događaji i dodatna okupacija hrvatskih zemalja i eksploatacija Hrvata. Potom, paralelno s Mađarima i Srbi, predvođeni srpskom pravoslavnom crkvom, pojavljuju se kao novi okupatori u hrvatskim zemljama.

Današnju hrvatsku Vladu trebaju svi podržati da ne ustukne pod pritiscima oko graničnog dogovora sa Slovenijom na temelju mišljenja iz korumpirane arbitraže. Nitko nema pravo ustupati teritorij države, bilo da se radi o Savudrijskoj vali ili drugom hrvatskom teritorju. Sramatno je zagovaranje nekih iz hrvatske oporbe da se granični dogovor s Slovencima rješi na temelju kompromitirane arbitražne odluke. Hrvatska treba ustrajati da se crta razgraničenja na moru između Hrvatske i Slovenije uzima kao polazna točka od sredine ušća prirodnog korita rijeke Dragonje, a ne kao polazišna točka koju su Slovenci umjetno premjestili na Kanal sv. Odorika.


Zagreb - Zadar, 10. listopada 2017. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


Post je objavljen 10.10.2017. u 17:53 sati.