Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

EKSTREMNO METEOROLOŠKO VRIJEME


OBILNA KIŠA I URAGANI

Hidrometeorološko vrijeme mijenja planove obavljanja poslova. Državni hidrometeorološki zavod i za danas, nakon velike poplave prošloga tjedna u Zadru, Ninu, Crikvenici, Ogulinu za danas za cijelu Hrvatsku najavio je obilnu kišu.





Za regije Istra, Rijeka, Gospić i Split Hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje što je najava obilne kiše i bujičnih poplava. Stanovništvo tih regija treba se pripremiti za nadolazeću vodenu katastrofu.


U Europi, kako pokazuje karta, također nije lijepo vrijeme.
Nakon U ragana Irma koji je prošlog tjedna zahvatio dio Amerike, američki centar za uragane najavio je novu katastrofu, uragan Mariu koji brzinom od 260 km na sat ide prema državi Portoriko. Stanovništvo je upozoreno na katastrofu. No centar za uragane već je primijetio novi uragan Normu...

Ono što se čini kao nevažno kada je lijepo i sunčano vrijeme, postalo je stvarnost. Promjene vremena koje u ovo doba godine nikada nisu bile ovakvog intenziteta čini se da imaju veze sa ekstremima ili je na djelu promjenama klime. Kiša koja pada u većim količinama nego što je zemlja i odvodni sistemi mogu primiti, prerasta u katastrofu. Snažni vjetrovi oluje snage sa kišom prerastaju u uragane, ruše sve pred sobom i ostavljaju pustoš. (mzz)




Post je objavljen 19.09.2017. u 06:54 sati.