Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Opet on....Kino "Europa", 18.30, večeras je bila projekcija filma; redatelj: David Wnendt, Njemačka, 2015 god. održana premijera

Da li je moguće, baš kao u filmu, da i mi imamo svoju verziju Hitlera?

Hrvatska
KONTROVERZNI SPLIĆANIN
TKO JE MARKO SKEJO? Pavelićev fan, porezni dužnik i poduzetnik koji je firmu nazvao ‘Za dom’
Autor: Danas.hr 19:50 07.09.2017
Bivši ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban”, Splićanin Marko Skejo, posljednjih godina u javnosti privlači pažnju svojim kontroverznim izjavama i postupcima. Izdvojili smo neke od najzanimljivijih i najbizarnijih.

Nije fašist, ali je veliki Pavelićev fan, ljubitelj je i NDH, Jasenovac smatra bolnicom za tifusare, a jednu od svojih tvrtki nazvao je “Za dom”. Sve je to tek djelić osobnosti nekadašnjeg zapovjednika IX. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban”, Marka Skeje.Skejo pažnju privlači i svojim specifičnim brkovima, a njih je na Twitteru komentirao i britanski sveučilišni profesor Eric Gordy.

Just for fun, here is a picture of a guy who gave a news conference to say he is not a fascist. pic.twitter.com/NGpaB8eFV2

— Eric Gordy (@EricGordy) September 7, 2017

Text on TV under him says Scientists confirmed: reincarnation exists. pic.twitter.com/sNGhX6eNri

— Zara Hall (@Torrio_888) September 7, 2017

Osim što je iznimno aktivan u stranci HČSP i svime vezanim uz HOS, Skejo vrlo dobro pliva i u poduzetničkim vodama.

‘JASENOVAC JE BIO BOLNICA ZA TIFUSARE’: Ovako je govorio čovjek s kojim Plenković pregovara o spomen-ploči HOS-a
Bio jedan od najvećih poreznih dužnika u državi

On je naime, vlasnik kamenoloma, proizvodi beton, a vlasnik je i direktor tvrtke “Za dom” koju vodi s kćerkom i sinom. Tvrtka je u prošloj godini uprihodila 1,6 milijuna, no godinu su zaključili s minusom.

Njegova druga tvrtka, Mikrosiverit – Za dom, u 2015. uprihodila je 17 milijuna kuna, no prihodi su se u 2016. smanjili na šest milijuna, a zanimljivo je kako ova tvrtka posluje s tvrtkom Coning, koja se povezuje s aktualnim varaždinskim županom Radimirom Čačićem, koja je ujedno bila dužnik Skejine tvrtke, doznaje Tportal.

USRED JASENOVCA POSTAVILI SPOMEN PLOČU S USTAŠKIM POZDRAVOM: Evo tko stoji iza toga i tko su sve bili uzvanici

Iako u javnim istupima konstatno ističe domoljublje i svakoga tko nije ljubitelj NDH i Pavelića, Skejo odbacuje kao “mrzitelja” Hrvatske, on sam domoljublje izuzima od plaćanja poreza državi. 2012. godine upravo je on bio jedan od najvećih dužnika na javno objavljenoj listi poreznih dužnika u Hrvatskoj s čak 12 milijuna kuna duga.

2015. dobio je godinu dana zatvora uvjetno zbog gospodarskog kriminala jer je zajedno sa svojim zetom, Božom Trogrlićem, iz tvrtke izvukao milijun kuna prevarivši partnere iz Austrije.
Poznat po skandaloznim izjavama

Herojstvo je pokazao u ratu u kojem je proveo 1800 dana, a posebno je hvaljena njegova uloga u obrani Škabrnje.

Nažalost, zasjenjena je nasilnim deložacijama srpskih obitelji u Splitu koje su po povratku s fronta provodili pripadnici IX. brigade Rafael Boban.

Sam Skejo javnost je često provocirao svojim kontroverznim izjavama.

Za Antu Pavelića je tako rekao da je bio “najveći sin hrvatskog naroda koji je u datim okolnostima činio najbolje što je mogao za hrvatsku državu, no nažalost, povijest je iskrivljena, zna se da je pišu pobjednici, a ne poraženi. A nama Hrvatima uvijek su neki drugi pisali našu povijest”, rekao je Skejo 2011. i to nakon mise zadužnice za Pavelića u Splitu.

Skandalozna je i njegova izjava o logoru Jasenovac.

“Jasenovac i Stara Gradiška su bile bolnice otvorenog tipa u kojima su stradali samo dokazani neprijatelji hrvatske države i najteži bolesnici”, smatra Skejo, a nedavno je viđen u majici na kojoj se veliča Hitlerov nacistički pohod na Staljingrad.


Eto, prošlost nas proganja :((((( Neću reći više ni riječi.....Mislila sam da ovo bude moj zadnji post, ali nema šanse da mi takav lik zatvara blog ....

Pusa, L+B+G

Post je objavljen 07.09.2017. u 23:20 sati.