Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VLADA VATROGASCIMA DAJE 7,6 MILIJUNA KUNA, SANADER TVRDI DA NEKI NE ŽELE NOVAC

ZAGREB

U Vladi je održan sastanak premijera Andreja Plenkovića s izaslanstvom Hrvatske vatrogasne zajednice kojem je na čelu bio Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice.

Davor Božinović je, nakon sastanka, novinarima rekao da je odlučeno kako će iz proračunskih zaliha Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici dodijeliti 7,6 milijuna kuna. "Razgovaralo se o nagrađivanju vatrogastva za vrlo tešku sezonu 2017. godine. Odlučeno je da će se iz proračunskih zaliha izdvojiti 7,6 milijuna kuna koji će se rasporediti HVZ-u, koji će kasnije odlučiti o modalitetima daljnje raspodjele", rekao je Božinović. Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, rekao je da su se neki vatrogasci već unaprijed odrekli novca tražeći da se on uloži u opremu. Sanader je rekao da su ih mnogi vatrogasci zvali kada su čuli da je premijer Plenković najavio nagrade vatrogascima, te su rekli da im ne trebaju dati kune nego da se kupi nešto od opreme.
Image and video hosting by TinyPic
Božinović je rekao i da protupožarna sezona još nije završila, ali je proces analize ove sezone već počeo. "Siguran sam da ćemo izaći s konkretnim zaključcima koji su vezani i za organizaciju i funkcioniranje sustava vatrogastva", rekao je Božinović. Ponovio je da je policija privela 28 osoba i predala ih tijelima pravosuđa. "U pitanje opremanja krenut ćemo nakon sezone na sustavan način", najavio je Božinović, dodajući da će do iduće sezone riješiti pitanje nedostatka opreme za vatrogasce. Osim Plenkovića, sastanku su prisustvovali ministri unutarnjih poslova Davor Božinović, financija Zdravko Marić te ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić.…. dnevnik.hr

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 05.09.2017. u 16:52 sati.