Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zivaglava

Marketing

Život nakon gastrektomije - treći dio!!!

Nakon što smo pretresli fizičke stvari nakon gastrektomije krenimo malo i na psihičku!

Nakon takve dijagnoze čovjek stvarno postane izgubljen i svatko reagira drugačije nakon što se sve to malo slegne. Ono na što imate pravo je psihijatrijska pomoć, ali tek nakon zahvata.

I ajd, doktor preporučio, ja nikad nisam bila i iz čiste znatiželje naručim se kod psihijatra. Pardon psihijatrice!
Jebalo mater, isprepadala me na prvu! Mislim, treba počela urlat nakon mojeg dobar dan, da šta si ja umišljam, neće ona primati bivše branitelje jer su to sami problemi i marš, marš van!!! I tako je prošao moj posjet psihijatru - ciglih 15 sekundi! A rekla samo dobar dan i doviđonson!
Izašla ja van zbunjena, zbunjeni svi oko mene, reko "Ova ima više problema sama sa sobom nego svi mi skupa u čekaonici! "

Ima ona stara : Uzdaj se u se i u svoje kljuse!
Odite kod kozmetičara, prošetajte uz rijeku, zagrlite stablo,okružite se onime ili onima koje volite i pomozite si sami jer kako kažu sve je to samo u vašoj glavi!

Nađite si osobu koja vas inspirira: meni je to moja S. koja boluje od raka dojke i "liječi" se perikama. (Btw. imamo kolegicu frizerku koja ima puno perika za izlog pa...eto posuđujemo). Neki dan ju srećem sa dugom plavom, nafrćkanom perikom i zastanemo da razmjenimo koju pametnu kad iz suprotnog smjera ide lokalna tračara sa pitanjem šta joj je to na glavi. S. ju je samo pogledala i odbrusila : "A boli te kurko, danas sam Shakira!" ha ha

Prva godina mi je bila najteža,jbg. ne znaš ništa, sve te boli, dumping sindrom svaki tjedan dana. I dođe tako predvečer gospodin iz sela sa svojom gospođom (on je inače imao gastrektomiju prije 25 godina) na kavu jer eto čuo je da nisam dobro. I dao mi je savjet koji i danas primjenjujem:
"Ti si Mala, ali nova Mala, stara više ne postoji! Invalid si i pomiri se s time! Kad ti se jede-jedi, kad ti se pije-pij, kad se ne osjećaš dobro-lezi! Svaki dan je nova borba i iskoristi što možeš, ako ne danas, a onda sutra!"


P.S.- Ovaj post posvećujem M. koja je izgubila bitku sa rakom dojke prije mjesec dana!

Pusa od Male

Post je objavljen 25.08.2017. u 18:54 sati.