Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Porcijunkulovo contra Špancirfestu

Piše bloger @Crna svjetlost u svom postu od 21. ovog mjeseca:

Na žalost ovaj tjedan zbog nekih privatnih i poslovnih obaveza ne ću se moći špancirati onoliko koliko bih želio. Ipak, posao i privatne obaveze su mi važnije. I ne ću ih moći uskladiti sa španciranjem. Ali ionako ovogodišnji Špancirfest nije ni približno onom što je bio prijašnjih godina. Pa se ne bih želio žaliti.

To mi je trebalo!!!
Šlagvort za moj osvrt na ovogodišnji Špancirfest! Pa krenimo.

Ne pišem ovo zbog lokalpatriotskih osjećajčića. Kao ono, svaki Cigo svoga konja hvali. Eto, i pravi Varaždinec je primijetio da ovogodišnji Špancirfest više nije 'ono pravo'. A to smo uočili i mi kad smo prošle nedjelje posjetili tu manifestaciju.

Ne znam koji su razlozi. Možda novo rukovodstvo turističkog ureda, možda je stari gradonačelnik (novi je obećao povratak stare slave ali je malo prekratko na vlasti) mislio više na svoju fotelju nego na tu, svojevremeno kultnu manifestaciju, koja je bez sumnje pokrenula cijeli niz turističkih tshunamija po čitavoj Hrvatskoj, uključivo i Porcijunkulovo. No pustimo sad špekulacije. Da vidimo kako je stanoviti Semper contra videl ovoletošnji Špancirfest.


Da nismo, šetajući u nedjeljno prijepodne gradom, vidjeli ovaj natpis pomislili bi smo da se u Varaždinu odvija veliki vašar, a ne kultni Špancirfest.


Sjećate se kišobrana na Porcijunkulovu? Ovdje nema kišobrana već otisaka cipela. I to samo u jednoj maloj uličici u kojoj je izložena, cinik bi rekao, 'stara krama' na prodaju.


Tijekom cijelog obilaska ovaj 'mešter' s pedalnim instrumentima je bio najveća atrakcija. Barem u vrijeme našeg boravka u gradu.


Pitah kultnog varaždinskog 'verglaša':
„Ovaj na motornoj trokolici vam je ozbiljni konkurent!?“
„Da, jedino njega priznajem kao konkurenciju“, odgovori 'verglaš' Srećko.


Na Porcijunkulovu smo se divili starim automobilima. Špancirfest je mogao prikazati samo old-mopede TOMOS. Ako dobro promotrite, vidjet će te da se tu ipak sakrio jedan žuti auto-oldtimer. Želite li ga bolje vidjeti potražite ga u postu o Porcijunkulovu.

Nije samo auto-oldtimer došao iz Međimurja…


…tu su još međimurski pleteni cekeri i slične drangulije 'handmade'…


…Međimursko bučino ulje…

…Međimurska gibanica…


…Međimurski langoši.


A ne bih se iznenadio da se ovdje toči vino s Međimurskih bregi. Ni smo ušli provjeriti: supruga ne pije gemište a ja sam svoje davno popio.

Čekaj, stani! Je li ovo Špancirfest ili pak Porcijunkulovo!?



Post je objavljen 24.08.2017. u 15:11 sati.