Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

UZORNOST KAO KONSTANTU HRVATI NE ODRŽAVAJU PA SU ŽRTVE I NAKON 1991. GODINE

UZORNOST KAO KONSTANTU HRVATI NE ODRŽAVAJU PA SU ŽRTVE I NAKON 1991. GODINE

http://www.makarska-post.com/index.php/ilija-barjasic-uzornost-kao-konstantu-hrvati-ne-odrzavaju-pa-su-zrtve-i-nakon-1991/



Stvoreni uvjeti za stvaranje Nezavisne Države Hrvatske, od ... do 1991. godine točno su bili zbir i odraz žrtvovanja za hrvatsko opće dobro, dakle nakon angažiranja – nagrada – sudbina za adekvatna djelovanje ...

BUDNOST I ISKUŠENJE ...

Poznato je da se i u zasluženim dobrim uvjetima čovjek često uspava, sklon liniji manjeg otpora, pa se brzo navikne biti rob strasti, želja, neznanja ..., što se dogodilo i Hrvatima i poslije 1991. godine kada ih je tendenciozno zlo ponovo otpočelo navikavati na nered i nerad. Već 1992.godine zlo je hvatalo maha zavodeći Hrvate preko želja – usmjeravajući ih na nered, kao žrtve propagande ..., kako Hrvati, s obzirom na podneblje, mogu bez rada živjeti bolje od Šveđana ili Švicaraca - s većim mjesečnim primanjima i to: bez obrađivanje zemlje i bez tvorničke proizvodnje ..., (posljedica devastiranje tvornica, neobrađivanje polja i neeksploatiranje mora ... ) .

Zamke za obezglavljeni hrvatski narod su uspješno namjestili diverzanti već od 1991. godine, a posljedice do danas su očigledne. Odmah nakon 1991. godine Hrvati su prepustili vlast robovima strasti, želja i neznanja. Kako god je adekvatno djelovanje Hrvata do 1991. godine snagom, kao odrazom reda – djelovanja – zajedništva, porušilo okupatora Hrvata pod nazivom Jugoslavija, tako je po strastima željama i neznanju, egoizmu urušena snaga zajedništva. Tako su po zasluzi Hrvati od 1991. godine očito poljuljali čast i dostojanstvo kao garanciju općem dobru, pa je zlo uspjelo varati i prevariti Hrvate preko gole egzistencije, koja krasi osjetilnu razinu (životinjsku), a ne čovjeka kao biće razuma, koje treba uvijek golu egzistenciju pretpostavljati.

Sokrat se pokorava zakonima zajednice, kakvi god jesu samokritičnost mu pomaže i kada nisu dobri, trebaju biti po mjeri čovjeka - Života ..., zato dozvoli da se smrtna kazna nad njim izvrši, i da posluži tako kao opomena – žrtva neznanja, jer po sudbini čovjek kao pripadnik vlastite zajednice nema kamo pobjeći, (proroci Jeremija ..., Jona .., ). Potičući na samokritiku u borbi za opće dobro postao je uzor. Kao i Hrvati koji su se borili za Nezavisnu Državu Hrvatsku i svojim djelovanjem, žrtvovanjem dok nisu izborili NDH i postali uzori, što smo kao generacija imali sreću po zasluzi ponovo doživjeti NDH. ALI moramo biti samokritični jer smo kao generacija prevelikim opuštanjem od 1991. godine dozvolili urušavanje NDH, zato dok djelujemo i potičemo djelima u ime Nezavisne Države Hrvatske, budimo samokritični!

U „savršenstvu“ se krije zamka što čovjeka čini inertnim po željama ...


Zagreb – Rijeka, kolovoz 2017.


dr. sc Ilija Barjašić
Predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i
poticanje nataliteta u Hrvatskoj - ŽIVOT
i
Predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj


https://www.youtube.com/watch?v=R5J5Rpzv2WU


Post je objavljen 20.08.2017. u 23:15 sati.