Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

NOVO: Goce Smilevski 'Heloiza ili povratak riječi' (Fraktura, 2017.)

Goce Smilevski
'Heloiza ili povratak riječi'

roman
Fraktura
Prijevod: Borislav Pavlovski
Broj stranica: 199
Vrsta uveza: Tvrdi uvez
Visina: 204 mm
Težina: 305 g

Riječ izdavača


Slava, taština, zabranjena ljubav, tajni brak, izdaja, kastracija, odlazak u samostan, progonstvo… od dvanaestoga stoljeća do danas priču o Abelardu i Heloizi, ljubavnicima slavnima koliko zbog svoje umnosti, toliko i zbog svoje tragične sudbine čuli smo mnogo puta, ali Goce Smilevski prvi je ponudio Heloizinu priču, prvi koji nam je poklonio njezin glas.

Heloiza ili povratak riječi roman je koji neumorno kruži oko onoga o čemu se u pismima koja je povijesti ostavio Abelard jednako ustrajno šuti: oko djeteta rođenog iz veze dvoje ljubavnika. Astralab, sin kojemu je majka u ime utkala zvijezdu, sluteći da će mu biti potrebna vodilja kroz tamnu noć sudbine – gdje je završio? Zašto ga je napustila? Zašto mu se nije vratila?

Baš kao i u svome višestruko nagrađivanom romanu 'Sestra Sigmunda Freuda' Goce Smilevski instinktom vrsnoga romanopisca uspio je osvijetliti tamne zakutke povijesti i ispod naslaga priča koje su muškarci stoljećima ostavljali muškarcima otkriti iznimnu ženu. Heloizu majku, Heloizu ljubavnicu i Heloizu vjernicu, snažnu i slabu Heloizu, Heloizu koja pati ali koja nije žrtva, Heloizu kojoj se vraćaju riječi, lik koji zadugo nećete zaboraviti.

MOJA KRITIKA romana Gocea Smilevskog "Sestra Sigmunda Freuda" dostupna je
OVDJE


Post je objavljen 23.08.2017. u 05:43 sati.