Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

"Žena sa psom" - Lastavica

Draga Lastavica poslala mi je knjigu, a ja sam izabrala jednu priču iz knjige, meni najdražu - pa bih je rado podijelila sa Vama.....Isto je u komentarima poželjela i Zahira....

"Žena sa psom" - Anka Stanojčić

Kaže mi ona da je najbolji dobar razvod. A šta je to dobar razvod, pitam je. To je razvod na vreme, čim nestane potreba. Ona je tako uradila. Počeli su kao svi srećni parovi, strastveno i žarko, pa dobili sina i svili se oko njega. Zašto je počeo da pije, teško bi se moglo objasniti, ali u tome je nju zapostavljao, pa i maltretirati počeo. Ona je pokupila dete i sreli su se na sudu. Razvod brz i efikasan. Nisu postigli sporazum oko viđanja deteta, svako je ostao u svom gradu. Sin je rastao samo uz majku, koja je radila pametan posao i uspevala da pokrije sve njegove materijalne potrebe. Da li mu je nedostajao otac, nikad mi nije rekla. Školovao se vrhunski, bio je dobar đak, završio fakultet i sada radi preko okeana, ono što bi ovde samo sanjao da radi. Jednom godišnje on plati majci kartu i ona provede mesec dana kod njega, vikendom obilazeći tu daleku zanimljivu zemlju.
A gdje je ona u međuvremenu? Živi sa psom o kojem se nežno brine, a on joj daje sigurnost. Mala i naizgled krhka, bila bi meta mnogima. Nije da se muški pogledi ne zaustave na njoj, naročito kad se sretnu "kučkari" kako ona naziva šetaće pasa. Njena životna energija je zarazna i neki požele da je osete. Imala je poneku vezu po svom ukusu, čak i duže živela s jednim, ali ni na kraj pameti joj nije padala udaja. Govorila je da je srećno razvedena i da taj status nema nameru da menja.
Pre nekog vremena pozvao ju je bivši muž. Čitao je u novinama intervju koji je sin dao o svojim istraživanjima na temu razvoja raka. Bio je ponosan na sina u čijem razvoju nije učestvovao. Želeo je da čuje sve o njemu, pitao i za nju. Izgledalo je da se opametio, promenio. Bar po glasu. Želeo je da vidi sina i nju. Nisu se dogovorili, prvo će ona pitati sina želi li da ga sretne. Jer, on ni ne pamti oca, za njega je potpuni stranac.
Evo, ispratila sam je na put, opet ide sinu. Možda će se sve troje sresti kad sin sledeći put dođe. Da li je prekasno za malo topline u poznim godinama? Verovatno. Ali, to niko ne zna.

Vole vas L+B+G

Post je objavljen 06.08.2017. u 18:12 sati.