Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dobrisavjeti

Marketing

Sirova hrana - da ili ne?

Postoje različiti načini prehrane sirovom hranom.

Jedan način je onaj koji konzumiraju sve u sirovom obliku od hladno prešanog maslinovog ulja, hladno prešanog kokosovog ulja, proklijale pšenice i ostalih klica, voća, povrća, orašastih plodova i sjemenki.

Drugi način su oni koji jedu samo voće i povrće i nešto malo orašastih plodova.

Čitavi plodovi, salata i povrće sadrže u sebi dosta veliku količinu vlaknastih sastojaka. U tim vlaknastim sastojcima sadržane su vrlo važne hranjive tvari bez kojih naprosto ne možemo. Te molekule i njihovi enzimi u svježim sirovim sokovima doprinose brzom prehranjivanju stanica i tkiva, žlijezda, organa i svih dijelova tijela.

Vlaknaste tvari voća, salata i povrća istovremeno su i vrlo dragocjene.

Odvajanje vlaknastih tvari kod pripremanja sokova omogućava vrlo brzu probavu sokova i preuzimanje njihovih hranjivih tvari, najčešće unutar jedne minute. Dobro znamo da je celer zbog visokog postotka natrijeva klorida jedna od ponajboljih živežnih namirnica pomoću koje možemo odoljeti ekstremnoj vrućini.



Post je objavljen 30.07.2017. u 16:22 sati.