Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

NOVO: Sandor Marai "Buntovnici" (OceanMore, 2017.)

SANDOR MARAI:
BUNTOVNICI

izd. OceanMore
Prevela: Xenia Detoni
Format: 13x20 cm
Tvrdi uvez s klapnama 262 str.
ISBN: 978-953-332-063-2
Cijena: 150.00kn

Riječ izdavača


Gradić u mađarskoj provinciji 1918. godine, razdoblje raspada K. u. K. monarhije: Abél i njegovi prijatelji upravo su položili maturu i samo čekaju da ih unovače i pošalju na front. Ali svijet odraslih, kojem bi odsad trebali pripadati, gadi im se. Svaku slobodnu minute provode zajedno skriveni u svome vlastitom svijetu: pronevjerili su novac, založili obiteljsko srebro, dali su si sašiti izmišljene kostime i gomilaju stvari koje su prije svega beskorisne. Taj njihov prividni svijet na kraju se raspada u silovitom finalu – javlja se okrutna stvarnost, u likovima vlasnika zalagaonice, homoseksualnog glumca te oca koji se vraća iz rata. S ovim prvijencem prožetim autobiografskim elementima Sándor Márai je u dobi od 29 godina iznenada postao poznat. Buntovnici ponovno otkrivaju Maraia kao velikog europskog autora 20. stoljeća


Elegično, mračno, muzikalno i očaravajuće, Buntovnici su briljantna istraga o prijateljstvu.
THE OBSERVER

Maraieva delikatna briljantnost leži u njegovim likovima, u ekonomičnosti i vještini kojom svakog od njih priziva u život.
LITERARY REVIEW

“Zahvaljujući Maraievoj sposobnosti stvaranja posebne prozne atmosfere bez stilističkih zastranjenja ovaj je roman o bespućima mladosti u kojoj se osoba vrlo lako izgubi fascinantno prozno djelo vrijedno čitanja i nakon sedamdeset godina.”
CHRISTIAN STAHL


Post je objavljen 25.07.2017. u 13:18 sati.