Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/vajrapani

Marketing

Fotosafari



Pitanje je koliko ste razmislili o lovu na bamije u Zagorju. A odgovor glasi niti približno koliko ste trebali. To je još jedna od takvih stvari, dugačak je taj popis...





Zanimljiva je to biljka- nezaobilazan sastojak cajunskog gulaša od aligatora u Louisiani (popularni gumbo), a navodno da se i u Bosni dosta koristi spremljena na razne načine.
Kako god bilo preporučam svima dodati bamiju na vrt, osobito zato jer ljeta su sve vruća, a njoj to paše.

I cvijet je vrlo lijep, što je i logično jer bamija pripada porodici hibiskusa.

Vrtne buče spavaju u hladu...



... ali ne zadugo

To su buče za bučnicu, od običnih buča razlikuje ih samo što su izdužene i ne puze nadugo i naširoko pa ne zauzimaju puno mjesta na vrtu. Vrlo praktična stvar.

Ima tu i nekih kapitalaca, kao paradajz od 0,6kg i jedan od 0,5 ne znam sad više koji je od ta dva ovaj na slici.

bamija, komorač i gore jedna bijela tikvica.

cherry rajčice





To je sve s krumpirom išlo u pećnicu, a onda hitro je pojedeno, nije se stiglo dokumentirati.

Ova slika je od prije par godina ali uklapa se u ovu temu jer prikazuje gotovo jelo, bamija+ butternut tikva.



Da bi vrt bio siguran čuvaju ga kobre među biljkama, (to ćete sigurno znati tko su i što su)





Nešto je i u loncima, ne želeći biti mainstream poput Copernice koja u loncima drži začinsko bilje i povrće, ja tako držim dvije jele i jedan orah.

Za desert, čekaj dok smokve narastu.

Post je objavljen 24.07.2017. u 00:00 sati.