Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/atomskimrav

Marketing

Vjera

Vjera ... Tamo gdje prestaje nauka počinje vjera ... prvi uzdah ljubavi je zapravo već posljednji uzdah mudrosti... Baš kao što je voda osnova svega živoga i sve što živo zapravo spaja u svim svojim agregatnim stanjima i bez jednog ne bi postojalo drugo a bez drugog, treće ili prvo... Tako i ove, zapravo tri univerzalne vrijednosti stvaraju naše postojanje i odobravaju ga u svim prostorima koje možemo da stvorimo... Mi nismo samo posmatrači ali u toj slobodi odabira očigledno smo negdje zalutali... Kao da nam fali jedna od tri vrijednosti da bi mogli nastaviti dalje... Ne prihvatam pravilo da se mora nešto uništiti da bi se nešto stvorilo.
Nema smisla uništavati da bi stvarali... To iziskuje jako puno naše životne energije a krug koji ćemo da stvorimo je taj da ćemo svojom srdžbom stvoriti jos više srdžbe, što znači da ćemo ipak i dalje morati da trošimo jako puno da bi branili ono sto mislimo da je naše. Otkud nam pravo da kažemo da nešto posjedujemo?!
E pa, nemamo to pravo i zato ćemo stvoriti karmički krug koji će nas učiti sve dok ne naučimo... Ipak tu je vjera koja će biti vrhunac stvaranja jer ona je ta koja na vrhuncu svega u nama aktivira odobrenje univerzuma jer u vjeri više nema kolebanja, ako imate vjeru sve možete riješiti. Nema nauka da vam to dokaže ali ima nauk da vas nauči o svemu tome ali nema dokaza da vas uvjeri u tu vjeru osim da sami stvorite iz ljubavi i nade vjeru kojom vas uče... Morate znati da je svaki nauk dobar ali ne i način primjene istog. Stoga je vjera uvijek ta koja ce produžiti nauk, stvoriti više, postojanije, skladnije sa univerzumom, jer mi moramo biti svjesni činjenice da je i sama misao materija koja je stvorena u prostoru, a ne samo nasa riječ ili stvaranje našim tijelom... Vjera je ta koja će nas učiti čistom nauku koji uvijek možemo testirati sa onim sto je čisto i što nas sve spaja, a to je voda, Sve religije se baziraju na vodi. Embrion kada se stvori, on raste u vodi... Krv ne bi postojala da nema vode... Pa i sama nafta ne bi postojala da nema 1% vode... 1% vjere je dovoljan da očisti sve i da dokaže pravu ljubav koja nikad ne bi bila tako moćna da nema taj nesebični rad, otkucaj ili impuls...



Post je objavljen 19.07.2017. u 00:37 sati.