Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Magistar inženjer elektrotehnike Miljenko Polić novi je direktor Komunalnog



Gradonačelnik Ante Pranić donio je odluku o smjeni dosadašnjeg direktora gradske tvrtke Komunalno d.o.o. Vrgorac Alena Govorka. Na njegovo mjesto je imenovao Miljenka Polića iz Oraha, magistra inženjera elektrotehnike koji je posljednje četiri godine radio na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu kao asistent specijaliziran za regulaciju električnih strojeva i energetsku elektrotehniku. Dosadašnji direktor Govorko prelazi na mjesto voditelja financijsko-nabavnog odjela tvrtke.

Obrazlažući imenovanje, gradonačelnik Pranić rekao je da je jedan od najvećih problema Komunalnog sadašnji koncept prepumpavanja koji zahtjeva milijunske godišnje troškove električne energije. I baš zato je novi direktor imenovan iz elektrotehničke struke.
- Pred novim direktorom su veliki problemi. Iako smo određene dugove vratili, a dio milijunskih dugova reprogramirali, još postoje dugovi prošlosti koji prijete likvidnosti trgovačkog društva. Osim dugova postoje problemi naplate vode i velikih gubitaka u mreži. U tijeku su i tri nove investicije: obnova crpnih stanica, tehnička dokumentacija kanalizacije Dusina-Milošići i rekonstrukcija pročišćivača otpadnih voda u Vrgorcu. Očekujem uvođenje reda, rada i smanjenja rashoda, a sve u cilju smanjenja cijene vode za sve stanovnike našeg kraja, rekao je Pranić.

Novi direktor Polić ističe kako mu je gradonačelnik u više navrata govorio o problemima tvrtke Komunalno i ponudio mu da se prihvati dužnosti direktora.
- Kako sam radoholičar te volim izazove odlučio sam se prihvatiti ovog zahtjevnog zadatka. Ako budem jedna od prvih lasta u trendu povratka u Vrgorac bit će mi jako drago. Znate i sami da je o povratku, u frazama, jako popularno govoriti, ali se nitko ne odluči za taj potez. Evo ja sam se odlučio i nadam se da ću predanim radom stabilizirati i unaprijediti tvrtku na zadovoljstvo svih, rekao je Polić. Na pitanje je li nakon prvih radnih dana skenirao postojeće stanje, Polić ističe kako se prvog radnog dana bavio problemom hidropaka u Kljenku, a održao je i radne sastanke u Ljubuškom i Splitu u Hrvatskim vodama zbog realizacije sredstava za biopročistač otpadnih voda.

- Uz same brojeve kojih će zasigurno biti mnogo u izvještajima želim sa svakim zaposlenikom ponaosob razgovarati o njihovom viđenju svog radnog mjesta, zamjerkama i poboljšanjima. Do kraja ovoga tjedna se kreće u realizaciju plana naplate potraživanja od kupaca i razvoj plana pokrivanja dugovanja prema dobavljačima. Također je potrebna reorganizacija određenih dijelova poslovanja u svrhu povećanja efikasnosti. Za manje od mjesec dana kreće rekonstrukcija crpnih stanica Kljenak 1 i Kljenak 2 te Prapatnice 2. Do kraja godine bi trebali završiti radovi na rekonstrukciji pročistača otpadnih voda. Od početka slijedeće godine je planirano njegovo puštanje u pogon. Također očekujemo i prve korisnike u gospodarskoj zoni Ravča. Namjeravam provesti precizan izračun cijena vode po zonama oslonjenim na crpne stanice. Potrebno je izraditi kompletan katastar vodovoda kako bi u svakom trenutku imali informacije o vrsti cijevi te mogli planirati daljnje poboljšanje infrastrukture. Također je potrebno legalizirati sve objekte crpnih stanica i vodosprema što bi omogućilo i povlačenje novaca iz europskih fondova. Još je rano govoriti o stanju koje sam zatekao jer je potrebno napraviti dubinske analize. Posla će biti mnogo, ali vjerujem da ima mjesta za unapređenje poslovanja u realnom roku, rekao nam je u podužem komentaru novi direktor Komunalnog Miljenko Polić.

Post je objavljen 06.07.2017. u 19:52 sati.