Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

KRISTIJAN STANIČIĆ IZABRAN ZA DIREKTORA GLAVNOG UREDA HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE


RAD ĆE TEMELJITI NJA STRATEŠKIM DOKUMENTIMA

Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za izbor direktora Glavnog ureda HTZ-a Kristijana Staničića je jednoglasno predložilo Turističkom vijeću HTZ-a kao najboljeg kandidata. Turističko vijeće HTZ-a na prijedlog posebnog povjerenstva za taj izbor, jednoglasno je u 6. srpnja odlučilo da Kristijan Staničić bude novi direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).Sjednicu Turističkog vijeća vodio je ministar turizma i predsjednik HTZ-a Gari Cappelli. Ministar se zahvalio dosadašnjem direktoru HTZ-a Ratomiru Ivičiću na dobroj suradnji i uspješnom vođenju Glavnog ureda.
Novoizabrani direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić izjavio je kako će temelj njegovog rada biti provedba strateških dokumenata - Strategije razvoja turizma i Strateško-marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje 2014.-2020. Očekuje da će na poziciju direktora stupiti u drugoj polovici srpnja. Zahvalio je članovima Turističkog vijeća HTZ-a, koji su ga podržali i ukazali mu povjerenje te ministru turizma i predsjedniku HTZ-a Gariju Cappelliju s kojim je i do sada dobro surađivao, posebno i tzuato što obojica dolaze s Kvarnera.

Kristjan Staničić rođen je 1973. godine. Diplomirao je na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji, a potom završio jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu. Godine 2001. magistrirao je na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji. Poslovnu karijeru počeo je u Ministarstvu vanjskih poslova RH, u kojem je radio od 1996. do 2001. godine. U tom razdoblju tri je godine bio tajnik u hrvatskom veleposlanstvu u Ljubljani. Karijeru je nastavio u gospodarstvu, na radnom mjestu pomoćnika direktora marketinga i prodaje Hoteli Novi. Radio je kao član Uprave te tvrtke, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela, predsjednik Uprave crikveničke hotelske tvrtke Jadran u stečaju te kao izvršni direktor prodaje i marketinga i prokurist, a potom i predsjednik Uprave Hotela Bernardin iz Portoroža u Sloveniji.

Natječaj za izbor novog direktora Glavnog ureda HTZ-a trajao je 60 dana, a rok za prijave istekao je 30. svibnja u ponoć. Na natječaj je stiglo sedam prijava, koje je pregledalo posebno povjerenstvo za evaluaciju kandidatura izabrano od strane Turističkog vijeća HTZ-a, kako bi utvrdilo koji od kandidata ispunjavaju potrebne uvjete za daljnju evaluaciju. Dosadašnji direktor Ivičić je tražio razrješenje s te pozicije. ( Izvor Info Turizam)



Post je objavljen 06.07.2017. u 16:27 sati.