Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

O snobovskom ismijavanju Čeha



Sezona još nije pravo ni počela a fejsbuk već obilato zagađuju razni snobovi ismijavanjem Čeha.

Svatko tko ima nešto radnog staža u turizmu zna da su Česi naši najvjerniji gosti koji su dolazili na našu obalu i usred rata. I umjesto da smo sretni što uopće i dalje dolaze - s obzirom kako ih tretiramo i preskupo naplaćujemo ono što im nudimo - mi ih ismijavamo. Jedan se pametnjaković prije nekoliko dana na fejsu čak usudio ustvrditi kako je to "bedast narod".

A ima li išta bedastije od takvog etiketiranja cijelog jednog naroda?

Inače, taj "bedast narod" već nas je odavno prešišao po životnom standardu.

I taj "bedast narod" bez prolivene kapi krvi razdružio se od Slovaka.

A da ne govorimo kako je taj "bedast narod" u svim poljima kulture, umjetnosti i znanosti svijetu dao hrpetinu intelektualnih gromada i remek-djela...

11 godina sam radio na hotelskoj recepciji i mogu posvjedočiti da su Česi uvijek najviše kupovali izlete, nisu se dolazili samo kupati i sunčati nego su bili gladni znanja o našoj zemlji,.
A to što dovoze sa sobom "paštete i konzerve" upravo je dokaz da nisu bedasti nego su svjesni kako je kod nas odnos kvalitete onoga što nudimo i cijene nerealan. Inače, mogu posvjedočiti da Austrijanci i Nijemci ne donose ništa manje hrane i pića u prtljažnicima svojih auta nego Česi, ali to ostaje neprimjećeno od raznih snobova.
A isti oni koji ismijavaju to što Česi dolaze punih gepeka hrane, na inozemna skijališta u siječnju hrle s prtljažnicima svojih auta punima sarmi i slanine.

Sjećam se i glupih ismijavanja izgleda čeških autobusa u kojima su oni prije 10 i više godina dolazili na Jadran.
Ali, Česi su te autobuse proizvodili.
A kad smo mi proizveli autobus?
Oni proizvode i voze se u onome što proizvedu a mi samo znamo uvoziti.

I tko je onda bedast?






Post je objavljen 03.07.2017. u 07:20 sati.