Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Pričaj mi o ljubavi

Blitva se mora kuvat u puno vode, to svukud piše, zato da ostane lipa zelena, vođa triba bit slana, koliko slana nigdi ne piše, valjda zato šta nemoš zajebat, vodu ionako proliješ.

Zajeb je kad kuvaš blitvu, šta ti za četri čovika triba kil ipo blitve, dobro dosta je i kil, ali neš valjda kuvat ka Neki da ti ništa ne ostane, našem čoviku mora bar pola ostat inače ka da nije ni kuva.

E sad kad kil ipo blitve očistiš, znači odrižeš one korenčine, i narižeš na manje komade onda imaš rpu blitve, pa ako ti je teća od pet litara ni blitva ti ne stane unutra a kamoli još i puno vode.

Krizna situvacija traje dok ne uvališ blitvu unutra jer čim je uvališ ona se pristane kurčit, i uđe use.

Moja pokojna baba, a čini mi se i mater nije nikad rizala listove od blitve nego su ih rukama trgale, ne znan ima li to kojeg značaja ili nema nije me ni briga.

Blitva je skuvana onda kad je kumpir gotov, kumpir nismo do sada ni spomenili, on se oguli i stavi skupa s blitvon jer ako ga ne staviš kakoš znat da je blitva gotova.

U restoranin tu štorija završi, tako skuvanu blitvu, često i bez kumpira, jer su ka fensi, a u stvari ne stavljaju kumpir jer van uvalu blanširanu pa zamrznutu blitvu, ti donesu pa se ona voda cidi sjebe ti ribu, kad poliješ malo ulja ono pliva okolo, bljak.

Kad je blitva skuvana i prociđena, skupa s kumpirim ili bez, ovisno o tome jeste li fensi ili niste, u onu teću u koju se blitva skuvala, da ne šporkajete tavu ulijete maslinovo ulje, zagrijete ga i uvalite blitvu, dodate soli jer koliko god da ste solili vodu blitvu triba zeru poslolit, papra i češnjaka koji nasickate kako oćete, krupno sitno na ploške, i onda to dinstate dok ne ispari višak tekućine.

Kad je gotovo poškropite blitvu s još zeru ulja i morete servirat, neće bit ka u restoranu, nego bolja i nećete imat bazen na pjatu.

Ako nemate maslinovo ulje, a blitvu kuvate ka prilog šnicelima koje ste lupali pa van susidi jebu mater nenormalnu, morete koristit i svinjsku mast i ubacit narizane pancete, rezultat je dok je topla blitva iznenađujuće pozitivan.

Dakle s blitvom je ka i s ljubavi, u fast Foodu je nema, u običnoj birtiji in se ne da prikoviše zajebavat, u fensi restoranu će van uvalit zamrznuto sranje, tajna je dakle u tome da blitvu znaš skuvat ili ne znaš, ako ne virujete meni pitajte Annaboni :)))


Post je objavljen 01.07.2017. u 11:51 sati.