Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

2. IZLOŽBA KRČKE OVCE

TKO IMA NAJLJEPŠU OVCU NA OTOKU KRKU?


Kako u Hrvatskoj vrijeme ide sve je teže vidjeti kravu uživo, na livadi, ili na nekom proplanku kako pase, ali zato ima sve više ovaca .Pojedina područja, poput otoka Krka, njeguju svoje prirodne potencijale pa čak ih i medijski eksponiraju.
Krčka ovca se uzgaja radi proizvodnje mesa odnosno janjetine koja je cijenjana na hrvatskom tržištu. Manji broj ovaca koristi se za proizvodnju mlijeka, a postoji interes tržišta za krčkim ovčjim sirom.
Krčka ovca je hrvatska izvorna pasmina, što za proizvode dobivene od ove pasmine predstavlja mogućnost stjecanja prava zaštite oznakama kvalitete izvornosti, zemljopisnog podrijetla i garantiranog tradicijskog specijaliteta, čime se osigurava veća dohodovnost gospodarstvima na kojima se uzgaja ova pasmina.
Priznate izvorne pasmine ovaca u RH su paška ovca,lička pramenka,istarska ovca, creska ovca, dubravačka ruda, rapska ovca, krčka ovca i cigaja.
Izložba će seodržati 2. srpnja u Vrbniku s početkom u 18 sati. Pokrovitelj izložbe je Ministarstvo poljoprivrede RH, a organizator Hrvatska poljoprivredna agencija općina Vrbnik, Savez uzgajivaća ovaca i koza, Udruga Žlatnina i vrbnički ugostitelji.






Post je objavljen 28.06.2017. u 12:36 sati.