Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/demetra1

Marketing

Idemo prema sjeveru

Krenuli smo iz County Limerick u County Mayo. Ovo nije post za one koji ne vole postove vjerskog sadržaja. I Irci imaju svoje veliko marijansko svetište u omanjem selu Knock. Samo kratko o povijesti svetišta:
Knock (irski: Cnoc, što znači brdo - općenitije poznat u irskom kao Cnoc Mhuire, "Hill of the Virgin Mary") je selo u County Mayo, Irska. Njegovo je značenje u Knock svetištu, na kojem se Djevica Marija, zajedno sa Svetim Josipom i Ivanom Evangelistom, ukazala 21. kolovoza 1879. Više od dva sata to je ukazanje gledalo petnaestak ljudi različite starosti. U 20. stoljeću Knock je postao jedan od glavnih europskih katoličkih marijanskih svetišta, uz Lourdes i Fatimu. Milijun i pol hodočasnika godišnje posjećuje svetište Knock. Papa Ivan Pavao II., pobornik predanosti Djevici Mariji, posjetio je Knock 1979. godine kako bi obilježio obljetnicu ukazanja.
Monsinjor James Horan postao je župni svećenik u Knocku 1963. godine i postigao tri glavna, značajna postignuća i za svetište i za samo mjesto.
Izgradnja nove bazilike, Gospa, Kraljica Irske, u Knock svetištu 1967. godine, koja može primiti 10.000 posjetitelja.
Izgradnja Irske-Zapadne zračne luke kojom je omogućio lakši dolazak hodočasnika.
Posjet pape Ivana Pavla II. Knocku 1979.

Sada samo fotografije. Ima ih dosta. Možda je moglo i manje, ali za doživjeti prostor ponekad je važno i nešto više.