Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Sram te bilo pope


U prošlom sam postu pisao kako Japanci slave svoje fešte. U komentarima sam pisao o tome kako je vjera odvojena od države.
Proučavajuči povjest Japana prije putovanja, došao sam do ovoga podatka:
"1587., Hideyoshi je izdao edikt o izbacivanju kršćanskih misionara. Unatoč tome, franjevci su mogli ući u zemlju u 1593, a isusovci su ostali aktivani u zapadnom Japanu. Godine 1597. Hideyoshi pojačava progon kršćanskih misionara, zabranio je daljnje pokrštavanje i pogubio 26 franjevaca kao upozorenje. Strani trgovci i misionari djelovali su agresivno i netolerantno prema izvornim japanskim institucijama u doba kada njihovi zemljaci osvajaju i koloniziranju druge dijelove svijeta u ime kršćanstva."

Kada će se kod nas popovi prestati mješati u stvari države. Imaju svoje crkve pa neka prdekaju vjernicima sve što ima padne na pamet. Ali Država nije njihova prčija.
Ovo kako pop sebi uzima za pravo prozivati Premijera sramotno je. Spominje pop kako je netko od dužnosnika sudjelovao u Povorci ponosa pa kaže u gay paradi. Poponji još uvijek nije jasno što ta povorka želi reči i koje poruke poslati.
Shodno tome pitanje dotičnom popu: Dali su popovi koji su proglašeni pedofilima, samo pedofili ili su slučajno i pederi jerbo su operirali nad klincima?

Srami se pope. Mjesto ti je u crkavi (pitanje da li ti je i tu mjesto) a ne tamo gdje se nabacuješ blatom.

Mišljah i ovaj puta pisati o dojmovima iz Japana, no mi ovaj je pop zagadio dan i misli.





Post je objavljen 14.06.2017. u 12:50 sati.