Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Sigurni znaci završetka škole

Eto još jednog završetka škole ... dan nije onaj pravi, nema tipične vrućine i sunca koje prži ... ali, takav je kakav je.

Drage moje čitateljice i čitatelji,
na koji način prepoznajete da je došlo vrijeme za završetak nastave i početak školskih ferija?
(naravno, osim pogleda na kalendar wink)

Koja vas sjećanja vežu za vaše završetke školskih godina?

Evo mojih!

Kako sam u osnovnu školu išao na Bukovcu, prolazeći usput ne samo kvartovskim ulicama, već i livadama, voćnjacima i šumarcima, onda su moji "sigurni znaci završetka škole" prilično vezani uz prirodu. To je doba kada su livade najbujnije, cvatu ivančice, plavi cvjetovi cikorije ("konjogriza") su svugdje, trešnje su na vrhuncu zrelosti ... staze kroz livade i šumarke su dobro uhodane stotinama učeničkih nogu ....

... i onda dođe kraj školske godine, podijele se svjedodžbe, neki odoše na more ili rodbini, a mi ostali, nastavljamo se viđati po ulicama kvarta, s večera, kada bi pala vrućina, kružio sam biciklom po kvartu i tu i tamo sretao poznata lica (iako sve rjeđe i rjeđe) ... to je bilo doba kada sam iz knjižnice kući nosio hrpe knjiga i čitao ih u hladovini brajde ispred kuće ... staze su samovale i pomalo zarastale, oko škole je sve bilo prazno, vrt zarastao u korov ... i tako sve do povratka u rujnu.

Post je objavljen 14.06.2017. u 12:41 sati.