Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/hocemocenzuru

Marketing

Panker u Redakciji kulture

Gordan Nuhanović je pisac, novinar, panker, voditelj i suradnik emisija o kulturi. Između ostalog je radio priloge za „Pola ure kulture“, tipični primjer desno orijentirane emisije, u kojoj se vode klasični obračuni sa svim što ne misli desno i nacionalno, kao i brani neobranjivo (klerikalno interesne strukture na zagrebačkom sveučilištu). Njegovi prilozi su išli u istoj emisiji sa umotvorinama Zlatka Viteza (koji je, valjda polupijan, grlio statue pisaca i pričao s njima u prilozima za tu emisiju), Ive Banca i Slobodana Prosperova Novaka. Pankerski, nema šta!

Zadnji primjer dovoljno govori o Nuhanoviću. Suvoditelj je emisije o knjigama, predstavlja se knjiga od preko 2000 stranica, suvoditeljica kaže da za pročitati je treba uzeti godišnji odmor, Nuhanović dodaje „ili biti zaposlen u javnim službama“, i nasmije se sam svojoj dosjetki. Bravo Gordane! Kako je lijepo ići uz dlaku mainstream medijima, jer je naravno poznata stvar da su u javnim službama sami neradnici, bez imalo propitivanja o razlozima takvog većinskog stava medija – pankerski, nema šta!

Zato ovakva britka dosjetka zaslužuje da ne bude zaboravljena, te upućujem apel Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Nenadu Bakiću, Mati Rimcu, Emilu Tedeschiu i ostalima (lako ih je prepoznati): nemojte da ovo ostane zaboravljeno, dio svog, teškom mukom i svojom genijalnošću, stečenog novca usmjerite za izdavanje neke buduće Nuhanovićeve knjige (ili bar zbirke kolumni). Uostalom znamo da je izdavaštvo u krizi, a kad se već pomažu nadareni etablirani bendovi i školarci, zašto ne pomagati i Nuhanovića. Vjerujem da će to za njega biti napredak - iz lige za opstanak direktno u ligu za prvaka. Pankerski, nema šta!

Post je objavljen 13.06.2017. u 00:48 sati.