Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/aneta

Marketing

Nježno


Pri svakom pogledu u nebo oči blistaju sjajem, odaju sreću što smo živi pod tom moćnom ljepotom. Iza paravana putujuće bjeline, na horizontu crvenila, rasprši se mašta vjerujućeg uma kao sjeme maslačka koji čeka naredni dašak vjetra da ih odnese u buduća staništa do suštine postojanja.
A polja su ravnice preplavljene svjetlošću koja miluje oči i um, pa oni utonu u nježnu i čeznutljivu čaroliju svjetlosnih zavjesa.
Ona u njima traga za kukcem koji leti, a kada ga ugleda klikće od sreće i želje da ga poljubi. Ta potreba za „voljeti“ i „ljubiti“ toliko uzbuđuje jer se u njoj nalazi neiskorjenjiva nježnost, ona koja tinja i uvijek klija u ženskim srcima.


Pri tome, žabe su svakoga časa spremne kreketati na dnevnoj žegi, a zrikavci u tišini ljetne noći.


Zagonetni i zavodljivi nebeski svod koji je poetičniji od prirode, željeniji od sunca i čežnjiviji od prozirne tame vedrih noći, kao stvoren je da osvjetljava stvari koje su nježne i tajanstvene i za dnevne svjetlosti. Od bujanja mašte izviru stihovi i strasni krikovi pjesme nad pjesmama stvaranja života
Sva ta topla poezija, toplokrvni poziv i sva vrelina poeme od nježnosti visoko postavljene i uzvišene ljepote kao stvorena je za svaku raskoš sretnog doživljaja.Post je objavljen 11.06.2017. u 11:33 sati.