Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Probranice 42

Zašto naziv „Probranice“?
Ideju mi je dala istoimena emisija na trećem programu HR koja se emitira od 1993. godine i donosi najnovije snimke inozemnih izdavača, uz stručnu recenziju autora. Uzevši to kao moto odlučih da pod tim naslovom povremeno donosim kratke, humorom/satirom/sarkazmom/cinizmom obojene, osvrte na najnovije bisere našeg (i svjetskog) društveno-političko-gospodarskog bespuća.


Pametno
Čitam: Milanka Opačić, potpredsjednica Sabora i zastupnica SDP-a izjavila je: „Mi smo, nažalost, u posljednjih nekoliko mjeseci postali potpuno irelevantna stranka, kako u samom parlamentu u smislu dogovora i ne odgovaraju nam izbori, jer se dogovaraju svi drugi a mi smo po strani, tako i u lokalnim izborima.“


Komentar cinika: Konačno nešto pametno i od nje.

Ja bih za Premijera
Čitam: Krešo Beljak predlagao da se premijera bira izravno, a Hrvatska mora bankrotirati da bi bilo bolje.

Komentar cinika: Da li će nam biti bolje ako nam država bankrotira (ako već nije samo mi to još ne znamo) ne znam, ali prijedlog da se Premijer bira izravno mi nešto govori kako se K.B. nada da bi u tom slučaju on bio izabran za Premijera, jer ovako, pogotovo nakon sklopljenog aranžmana s SDP-om, nema nikakve šanse.

Mreže

Čitam: Biogradska Tvornici mreža investira 2 milijuna eura u proizvodnu halu i suvremene strojeve za izradu mreža. Proizvodni program obuhvaća mreže za ribarstvo, akvakulturu, sport i zaštitu.
Komentar cinika: Predlažem da u okviru te investicije započnu i proizvodnju mreža za hvatanje korumpiranih i nesposobnih političara.

Tko mu je kriv
Čitam: U prosincu 2014. godine, oko pola sata iza ponoći, 22-godišnji M.B. sprejem za lakiranje išarao je pročelje zgrade u ulici Vjekoslava Novotnija na Trešnjevci napravivši mrlju nepravilnog oblika. To mu „umjetničko“ izražavanje nije bilo dovoljno pa je potom na susjednoj zgradi ispisao slova ZM koja je potom precrtao jednom crtom. U toj raboti snimili su ga nadzorne kamere, pa je nakon gotovo trogodišnjeg suđenja osuđen na kaznu zatvora od 8 mjeseci.

Komentar cinika: Tko mu je kriv što nije nacrtao kukasti križ, veliko ušato slovo U ili pak natpis ZDS i sigurno ne bi dobio ni dana zatvora. Možda i nagradu za „umjetničko“ djelo.

Big Brother
Čitam: „U deset godina postavit ćemo i novih 5000 kamera na zgradama“, izjavio je viši savjetnik gradonačelnika Mate Kraljević. Postavljanje kamera opravdava se željom da se spriječe vandalizmi poput onog iz prethodne Probranice, spriječe nasilja na ulicama i ostali 'marifetluci' koje 'kulturni' građani rade po javnim površinama.
Komentar cinika: Obzirom da se i unutar četiri zida pojedinih obitelji također događaju nasilja očekujem da će za rješenje tog problema za 20 godina početi ugradnja kontrolnih kamera i u stanove.

Macho
Čitam: Vladimir se Putin pojavio u macho pozi (kao da je to nešto novo, op.s.c.) i rekao da kao Predsjednik nije uzeo slobodan dan: „Nisam žena, nemam one dane!“

Komentar cinika: Ako je i od Putina, previše je.


Post je objavljen 08.06.2017. u 21:13 sati.