Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoimedo

Marketing

Glad za ljubičicama Martine Bailey




Glad za ljubičicama Martine Bailey

Izdavač: Mozaik knjiga


Već par dana razmišljam što napisati za ovu knjigu. Nakon prvog poglavlja pomislila sam : Super, ovo će bit dobar krimić, ali onda totalno razočarenje. Naslovnica je stvarno predivna i vuče na čitanje , ali sadržaj baš i nije nešto. Dulje vrijeme sam gledala ovu knjigu da si je kupim, sva sreća što nisam, knjižnice su zakon, a ja sam si ušparala novčeke za druge knjige. Kraj je malo popravio dojam cijele priče. Recepti u knjizi su neupotrebljivi, a na neke mi se dizao želudac. Ljubičice se spominju ravno tri puta i to kao sastojak u bonbonima, na haljini i kao kupljeni buketić. Ljubavno- povijesna priča sa elementima krimića. U priči ima puno opsesije o hrani, tajni, spletki, ali i ljubavi. Isto tako priča govori kako se snovi uz veliki trud i napor mogu ostvariti , a u ovom slučaju ovdje je veliku ulogu imala i sreća pomiješana sa spletom nesretnih okolnosti koji su Biddy odveli na neki drugi , sretniji put.


Biddy Leight je pomoćna kuharica u Mawton Hallu i sanjari o tome da jednog dana otvori svoju krčmu. Jednog dana u Mawton Hall dolazi nova tajanstvena gospodarica ledi Carinna koja napravi cijelu pomutnju među slugama. Ledi Carinna odluči otputovati u Italiju, a u svoju pratnju između ostalih bira i Biddy. Do Italije putuju godinu dana, a Biddy u svakom mjestu istražuje hranu tipičnu za taj dio u kojem borave i vjerno zapisuje svaki recept u svoju kuharicu “Kuharičin dragulj”. U kuharicu ne bilježi samo recepte nego i svoja zapažanja. U jednom trenutku našla se upletena u smrtnu zavjeru, a ona shvaća da tajne koje čuva mogu joj donijeti propast ili spas……

Iako se meni ova knjiga nije nešto , možda se nekome od vas bude sviđala. Svakako molim one koji su pročitali ili budu pročitali ovu knjigu da stave i svoje dojmove.


Post je objavljen 04.06.2017. u 20:11 sati.