Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krizar

Marketing

RISE and RISE AGAIN UNTIL LAMBS BECOME LIONS


Svanulo je, sunašce se polako uzdiže i sja u svakom kutku zvanom MOJA domovina,
diljem polja, preko gora sve do najljepšeg nam mora.To je moja i tvoja Domovina.
Puna božjeg blagoslova, prepuna blaga, ribe, pašticade, kolinja, djedovskog nam ruva, sa sedam kora kruva, jer sve što nam treba to se stvori, nađe i da ne zafali, za putnika namjernika, dragog nam gosta, jer što ne osta – ne bi dosta!
To je naša Hrvatska, gdje dobri, pitomi ljudi vrijedno rade, ali žalosti moja velika ,pognute glave. Puštamo da nas gaze i prave budalama, a nekad nas zvaše – SUNČEVIM RATNICIMA.Do kad, jer treba reći – STOP, ne može to tako, jer MI smo temelj,koji krv i kosti svojih u njeg ugradiše, narod ponosan – nas se pita, mi vladamo, a ne vi šaka –preplaćenih demagoga, uživatelji judinih škuda.
Jači smo od Vas i uvijek ćemo biti, žilavi,ko hrastovlje stoljetno, ko masline, ko crnica i kamena stina – ma ovakih ko nas nigdi nima.
A ONI- vrli političari – znaju svi tko su- nek se stide, nek proplaču jer rad svojih „đepova“ i čudnih, samo njima znanih interesa – prodaše nam, objesiše,zatajiše LIJEPU NAŠU!
Moja je i crvena i plava i bijela boja, nek mi navik živi – domovina -NAJLJEPŠA TVOJA I MOJA!

(napisali zajedno, moj sin i ja)


Naivno, romantično,prostodušno? Baš me briga jer ja sam za ovu državu, premlada za mirovinu, prestara za posao,a moja djeca pak premlada i s previše škole, a drugdje u EU smo SVI taman.I? I niš, domovinu spakujemo u kofer i nosimo sa sobom jer to je osjećaj, pripadnost, ponos,čuvstvo, a država samo geografski iliti zemljovidni pojam.Domovinu ljubim,a za bus preko granice (čekala i 6 sati) spremna!

Post je objavljen 21.05.2017. u 00:38 sati.