Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nakrizanju

Marketing

Vege na brege

Brzo, brzo jedan post o klopi. :))
Vidim da je bezvezan odaziv na kulinarski natječaj,
ili je to ili se ljudi prijavljuju negdje gdje ja ne znam.
Nije to uopće teško, koji vam je vrag,
kaj ste zapeli za jaja i mlijeko, božeeeee :-P

Dakle, tjedan me pregazio,
i ništa nisam obavila na vrijeme.
Službeni put jedan dan.
Potom viroza, ili nešto drugo,
kurila sam,
bila prebijena,
boljela glava i tako to.
Jučer tisuću toga.


Bilo je u planu ovdje, za natjecanje u veganskom kuhanju,
staviti juhu od graška, ali to nisam dospjela.
Jučer sam skontala da to možda neću niti stići,
pa sam poslikala naš ručak,
dok sam ga kuhala.
Jedini zaokret u veganstvo je bio taj
što su si moji stavili u taj saft špagete,
a ja žgance.
Čisto da zaobiđem ta jaja,
a i jer sam jela ranije od njih.

Dakle, ne znam kako bih to uopće nazvala,
saft od patliđana?
Dobro;
Saft od patliđana sa žgancima i bocom vina. :))

pola paprike, jer mi je fotka lijepa:))



Ovo su vam potrebni začini;
ko reklama za Kotani, sad tek vidim:))



Dinstate na maslinovom ulju
pola luka i pola paprike
(sve može biti u većoj količini,
i sve će biti dobro, može i manjkati nešto,
ili se dodati neko drugo povrće)
Posoliti, popapriti, nešto malo češnjaka u prahu staviti.




paralelno, salate u nastajanju
grah s lukom

iceberg, rukola,krastavac plivaju u vodi, u iščekivanju

salate će biti začinjene bučinim uljem i octom balzamičnim




Kad se ovo podinstalo,
dodati par češnjeva češnjaka
(ovdje 4) i kockicu naribanog đumbira (svježeg) - propirjati to tako.

Đumbir je nešto končast, maknula končiće poslije.


Dodati glavnu zvijezdu jela,
(patliđan narezan na kockice)
pržiti je i posipati vok začinom,
Može i još soli. Ako se posušilo,
za ovo pirjanje može se dodati još malo ulja ili podliti vodom.


uzeti ovo

učiniti ovo

promiješati i malo popržiti



Dodati čašu dvije vode,
Promiješati i pustiti da voda djelom iskuha i sve se pretvori u božanstveni gusti umak.


Kušati i začiniti još, ako ste bili prebojažljivi kroz kuhanje.
Patliđani će ostati u kockicama ali mekanim,
a jelo bi trebalo biti bogato okusom od svega dodanog,
(mogu u to ići i ljute papričice, ako imate, ja nisam jučer stavljala).
Biti će pikantno, to u svakom slučaju,
iako izgleda ne baš elegantno i više podsjeća na nešto drugo. Khm :)))



Dakle, uz ovo sam jela žgance
(isto vegansko, da se zadržim u okviru-
voda, masl. ulje, sol, kuruza) jer sam hitala dalje,
a moglo bi se jesti uz neka rižota i slična jela od drugih žitarica,
uz tjesteninu, pa čak i samo sa komadom nekog kruha....


*************************************************************


Gotov ručak


Salata


Dodatak
deci crnjaka




************************************************************


i bonus :))



Juhu od graška obećavam kasnije u vidu recepta jer je božanstvena!
Baaaj!! :))





Post je objavljen 19.05.2017. u 09:05 sati.