Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

VALENTINA GRBAVAC: Uključila sam se u politiku nezadovoljna osjećajem beznađa mojih vršnjaka i propadanjem Vrgorca



Vrgorska podružnica HSP-a Ante Starčević održala je u subotu 13. svibnja predizborni skup na kojemu je predstavila svoje kandidate za gradonačelnicu, zamjenika gradonačelnice i Gradsko vijeće na lokalnim izborima. Pred oko tridesetak članova i simpatizera okupljenima se na početku obratio kandidat za zamjenika gradonačelnika Slobodan Roglić, poljoprivrednik iz Dusine. Naglasio je da je HSP Ante Starčević na ovim izborima okupio ekipu koja može biti jamac promjena u Vrgorcu.

- Naša pomlađena i složna ekipa ima program i spremna je provesti sve ono što je moguće. Nećemo prodavati prazne riječi, a ako narod nije spreman nije prepoznati bolje od gorih, bit će mu kao i do sada, rekao je između ostaloga Roglić.
Skupu se obratio i kandidat HSP-a Ante Starčević i niza drugih stranaka za splitsko-dalmatinskog župana, splitski liječnik Luka Roguljić. Pohvalio je vrgorske starčevićance da su postali važan faktor u Tinovom gradu.
- Djelujete, razmišljate i vaše ideje se prenose. Pustite sve ankete, vi ste već sada pobjednici ovih izbora. Uspjeli ste predati pravovaljanu listu i skupiti potpise za najmlađu kandidatkinju za gradonačelnicu u povijesti Republike Hrvatske. Nemojte se dati zbuniti spinovima, druge ekipe će pričati svoje, a vi djelujte i radite da popravite stanje u vašemu gradu, rekao je Roguljić i dodao kako vjeruje da će koalicijska lista predvođena HSP-om Ante Starčević ući u županijsku skupštinu i obećao da će u tom slučaju Vrgorac dobiti županijsku pomoć kako bi se ravnomjerno razvijao zajedno s drugim gradovima.

Na kraju skupa okupljenima se obratila kandidatkinja HSP-a AS za gradonačelnicu, 19-godišnja Vrgorčanka Valentina Grbavac, studentica prve godine brodske elektrotehnike i informatike u Splitu. Predstavljena kao najmlađa kandidatkinja za gradonačelnicu u povijesti Republike Hrvatske, na početku svoga govora je naglasila kako su pravaštvo i Ante Starčević skrojili prošlost Hrvatske, a HSP AS je tu da gradi njezinu budućnost.
- Hrvati danas gladuju i iseljavaju sa djedovine dok Hrvatskom upravljaju političari koje vode strani, većinom osobni interesi. Znam da se mnogi pitaju što mi ovo treba i zašto sam se odlučila na ovaj nimalo lagan pothvat. Uključila sam se razočarana osjećajem beznađa mojih vršnjaka i propadanjem moga grada koji ima puno toga za ponuditi. Vjerujem da mogu pridonijeti svome gradu više nego oni kojima smo dvadeset godina davali povjerenje da upravljaju Vrgorcem, rekla je Grbavac koja je u nastavku govora predstavila svoj izborni program. Pomoću sredstava županijske razvojne agencije RERA-e namjerava raditi na projektima zaštite i brendiranja jagoda. Želi poticati gospodarske djelatnosti na ruralnim područjima s naglaskom na zaštitu tradicijskih vrijednosti. Namjera joj je podržavati projekte vjetroelektrane, izgradnju pristupne ceste Ravča – Drvenik i sportskog kompleksa u Banji i probijanje odvodnog tunela u Striševoj, koji je, prema riječima kandidatkinje Grbavac, jedino rješenje za poplave u Vrgorskom polju. Na kraju svoga govora osvrnula se na prozivke „lokalnih portala“ da je fiktivna Vrgorčanka.
- Hercegovka sam i toga se sramit neću, ali sam prije svega ponosna Hrvatica. Deset godina živim u Vrgorcu, ovdje sam završila osnovnu i srednju školu. Četiri godine sam doprinosila kulturi Vrgorca kroz mandolinski orkestar i sportu igrajući rukomet i mali nogomet u dresovima Vrgorca. Obrazovanje sam nastavila u Splitu jer je to najbliži grad koji ima sveučilište, a sutra želim svojim stečenim znanjem doprinositi Hrvatskoj i Vrgorcu, zaključila je Grbavac.

Post je objavljen 13.05.2017. u 21:28 sati.