Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/volimslatko

Marketing

Sirovi avokado kolač sa jagodama

iliti raw avocado cheescake with strawbeerys.
Kako je u tijeku nagradnjaća a ja to volim (iako sam vrlo knap sa vremenom, a i sezona je počela) ipak sam se odlučila ovo otipkati.
Raw sam otkrila ima več i godina i po i dosta toga sam isprobala i slanog i slatkog, pa je vrijeme da si ponešto i upišem za neka buduća vremena. Ovo je prića o jednom super desertu od avokada i indijskih orašćića i jagodicama koje su sad u vrhu sezone. Dakako tražite naše, male i slatke ;-)




Ovo su mjere za fi 20, ne previsoku tortu, ja sam dobila 3 tortice fi 6,5 cm

KORA
1/3 cup badema
1/4 cup kokos ljuspica
2-3 kom natopljenih datulja
3ml vode od datulja
1 žlica kokosova ulja

KREMA
2 zrela avokada
1/2 cup limunovog soka
1 žlica vanilije ili pola mahune
3 žlice meda
6 žlica kokosovog ulja
1 kom limunova kora
PRELJEV

jagoda, limunov sok, med, chia sjemenke





Kora

Sve sastojke stavite u blender i pulsirajte lagano. U kori slobodno budu i mali, mali komadići.

Dno kalupa obucite u prianjajuću foliju, da vam bude lakše pri micanju i serviranju. Smjesu utisnite u dno kalupa, poravnajte i stavite u frižider.



Krema

Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete finu gustu jednoličnu smjesu.

Ja sam na kraju dodala koricu limuna jer volim osjetiti taj dio a vi kako želite. Stavite na koru, lijepo zagladite i u frižider na minimum 8 sati ili preko noći.



Za preljev sve sastojke otprilike stavim u blender i miksam. Chia će malo zgusnuti preljev.


Prilikom posluživanja prelijte preljevom i pospite kokosovim ljuskicama i šniticama limete ili limuna.



Post je objavljen 14.05.2017. u 20:03 sati.