Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

ČOKOLADNA MOUSSE TORTA

Pozdrav!
Čim sam na mojoj omiljenoj kulinarskoj stranici Home Cooking A. vidjela sliku ove predivne torte odmah sam je odlučila napraviti, ali ovaj put nisam ostala baš oduševljena.
Prema njezinom predivnom izgledu sam očekivala i podjednako dobar okus koji je ovaj put izostao :(
Da se razumijemo, torta je fina i jestiva, ali puno manje od očekivanog. Pošto za njenu pripremu trebaju čak 3 želatine već drugi dan je postala žilava i gumenasta, nimalo mekana i kremasta na što sam navikla i očekujem od ovako lijepe slastice.
Tortu koja je fantastična i ima ono"nešto" možete pronaći ovdje!
Za sve one koji možda ne smiju iz nekog razloga jesti mascarpone evo ipak recepta tortice koja je u biti tako malena da je možete pojesti već prvi dan dok je još mekana i svježa!
Ovo je verzija sa smanjenom količinom želatine pa vjerujem da će biti i vrlo ukusna :)
P.S. Svakako radite kreme po redu tako da se slojevi stignu stisnuti da ne bi došlo do miješanja krema!
Sastojci potrebni za tortu promjera 20 cm:
200 g oreo keksa
60 g maslaca
- usitnjene kekse prelijte maslacem i utisnite u kalup
Tamna krema:
150 g čokolade
120 ml slatkog vrhnja
160 ml šlaga od slatkog vrhnja
mala žličica želatine + 2 žlice hladne vode
- otopite u mikrovalnoj čokoladu i 120 ml tekućeg slatkog vrhnja
- namočite želatinu u vodu da nabubri
- mikserom izradite šlag od 160 ml vrhnja
- ugrijte želatinu i dodajte čokoladi kojoj zatim polako rukom umiješajte izrađeni šlag
- na podlogu od keksa prvo izlijte tamnu kremu i vratite u frižider na hlađenje
Mliječna i bijela krema:
- umijesto tamne čokolade sada koristite mliječnu i bijelu čokoladu te sve ostale sastojke u istim omjerima
- tortu završite s bijelom kremom te je ostavite da se dobro ohladi
- prije serviranja je ukrasite kakaom ili voćem
Servus i uživajte u ovoj maloj čokoladnoj ljepotici :)






Post je objavljen 19.05.2017. u 07:45 sati.