Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Koncert

Jedna lijepa subota. Ujutro - kavica s prijateljicom i s mojom Goldie, pa kući na ručak i naveče - poslastica .....Prava glazbena poslastica....
Veleposlanstvo Kanade je pozvalo na koncert kanadskog umjetnika Tomsona Highwaya, u Jazz klubu Sax. Uvodnu riječ imao je veleposlanik Kanade u Hrvatskoj, H.E. Mr. Daniel Maksymiuk....
Organizacija, koncert, ljudi - savršenstvo! Srela sam kolegicu s bivšeg radnog mjesta, napričale se.....Došla moja dugogodišnja prijateljica, pa nas tri curke slušale...Uživale! Piće - časte Kanađani....Divotica!

Evo malo fotki:Kanadski veleposlanik otvara događanje.....Tomson Highway....Patricia Cano, pjevačicaHvala Kanada na prekrasnom doživljaju i nezaboravnom koncertu! Koliko čovjeku znači kap ljepote...Čiste, istinite i pozitivne emocije....

"Songs in teh Key of Cree" je kompilacija pjesama koje je tijekom proteklih trideset godina napisao kanadski dramatičar, tekstopisac i pijanist Tomson Highway, pripadnik naroda Cree. Highway govori tri jezika: engleski, francuski i jezik naroda Cree.
I kao i predivna Kanada, tako je i Thomson otvoren, multikulturalan i vrlo izražajan u svojoj interpretaciji. Slušali smo pjesme iz njegovih pet musicala, a Highwaya su pratili jazzist Marcus Ali na saksofonu, a pjevala je predivna Patricia Cano.

Highway kaže: "Engleski jezik počiva na hijerarhiji. Na kri jeziku nemamo usporedbe sa živim i neživim pojmovima. Životinjske su duše jednake našima. Kamenje ima dušu, drveće ima dušu. Drveće je "tko", ne "što". "

Klanjam Vam se na ovim riječima, maestro!

Patricia Cano rođena je u Sudburyju u Ontariju, gdje je orasla u peruanskoj obitelji. Poslije diplome na Sveučilištu u Torontu (kazalište i španjolska književnost) , provela je pet godina u Parizu sa svjetski poznatom trupom Le theatre du soleil, te je putovala u Seoul i učila južnokorejsko narodno pjevanje i bubnjanje. Također je živjela u Rio de Janeiru slušajući, svirajući, pjevajući i osjećajući izvanrednu scenu grada. Puna emocije, puna pjesme s kojom i za koju živi.....Uživajte u ovom glazbenom zapisu!

Pusa, voli vas L+B+GPost je objavljen 30.04.2017. u 00:46 sati.