Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PREMIJER PLENKOVIĆ POKAZAO DA NEĆE TOLERIRATI STRANAČKE PRETENZIJE I SPLETKE


PRIMITIVIZME ODBACITI A USVOJITI CIVILIZIRAN OBLIK RADA!

Premijer RH mr. Plenković u četvrtak 27. travnja na sjednici Vlade, nakon šest mjeseci svog premijerskog mandata predstavio se i političarima i javnosti kao političar snažnog stava, brze odluke bez ikakva kompromisa. Svojom trenutnom odlukom da iz Vlade otpusti i tako smjeni tri ministra političke stranke Most koji su dizanjem ruku iskazali nepovjerenje ministru financija RH Zdravku Marića, potez je koji nije viđen u Hrvatskoj Vladi.
Ministri Mosta koji zajedno s ministrima HDZ a čime Vladu, nakon što su i na drugim parlamentarnim izborima RH ušli u Vladu, i dobili ministarske pozicije koje je Most u pregovorima s HDZ-om zatražio kao i u premijerskom mandatu Tihomira Oreškovića , željeli su u Vladi nastupiti prema stranačkom dogovoru. Ministri Orepić, Šprlje i Dobrović digli su ruke za odlazak iz Vlade ministra financija Zdravka Marića jer mu na teret stavljaju rad u koncernu Agrokor i neke detalje koji su u suprotnosti s mogučnošću obnašanja funkcije ministra financija RH.
No dizanjem ruke protiv ostanka u Vladi ministra financija Marića, troje Mostovih ministara sebe je diskvalificirala iz Vlade RH. Kalkulacija njihove vlastite stranke obile su im se o glavu. Pro europski orijentiran premijer RH i europski diplomat mr. Andrej Plenković intelektualnom je logikom koja je u njegovoj premijerskoj ingerenciji – rekao “ ministri koji nisu u stanju dati potporu kolegi ministru, a ti isti su od mene dobili povjerenje, ja kao predsjednik Vlade mogu razriješiti, jer ni s moje strane oni više nemaju povjerenje.”

NEPRIKOSNOVENI VLADARI POSTALI GUBITNICI!

Činjenice su jasne. U Hrvatskoj Vladi kao i u Saboru učestala je komunikaacija više saborskih zastupnika na način kojim se u rad unosi destrukcija i netrpeljivost, a time se umanjuje i efikasnost rada na problemima na kojima treba raditi za dobrobit građana. Ta destrukcija koja je potkopavana teškim riječima, neprestanim predbacivanjima o događajima iz prošlosti pojedinaca u pojedinim stranačkim opcijama – što saborski zastupnici čine jedni drugima, a što je preneseno i na sjednicu Vlade, mr. Plenković je svojim potezom nepovjerenja ministrima Orepiću, Dobroviću i Šprlji – dao do jasnog znanja da želi da se radi drugačije.Premijer želi odmak od primitivnih sukoba jedne strane sa drugom, te želi civiliziran odnos koji je orijentiran na riješavanje problema u kome strane moraju koegzistirati, te svaka strana mora vjerovati da je potrebna onoj drugoj.
To obečava novi početak rada i prekretnicu u političkim odnosima. Da se dođe do tog stupnja shvaćanja političkog rada netko je morao pretrpjeti političku štetu.Tko? Onaj tko je vjerovao da je neprekisnoveni vladar političke situacije u RH te bez kojeg Hrvatska Vlada, vjerovali su, ne može raditi. To je u ovom primejeru politička stranka Most. Mostovi su ministri imali čast, koju su drugome svojim glasanjem željeli ukinuti. Dakle, tu se ostvaruje stara banalna poslovica “ Tko pod drugima jamu koma – sam u nju pada . “
Opcija Most je pokazala da nije reformatorska stranka, da su njegovi ministri kalkulatori i skloni spletkarenju, a da im je sudbina građana za začelju interesa i političkog zanimanja. Zasigurno će im to naštetiti u političkom rejtingu koji su stvorili.
Zbog britkih odluka koje je donio, premijeru mr. Plenkoviću će zasigurno popularnost i povjerenje u javnosti rasti.Sa svakim novim danom svijest o tome što radi i što želi postići biti će sve jasnija i političarima. Po svemu sudeći novih parlamentarnih izbora zbog događaja u Vladi neće biti. Što će se politička večina prije osvijestiti, to će se prije u Saboru i Vladi funkcionalnije početi raditi. Premijer Plenković je najbolji lider kojeg Republika Hrvatska u ovom trenutku ima.

Margareta Zouhar Zec



Post je objavljen 28.04.2017. u 07:22 sati.