Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Kratki vodič za izborne ponavljače - ili kako nas je Most sve preveslao

Parafraza naslova teksta Borisa Vlašića, koji je na Most upozorio 3. prosinca 2015, "Jutarnji list"!!!!!
Boris Vlašić: "Oštri rezovi"

"Odluka je teška stvar, a to najbolje pokazuje slučaj Mosta. Zato je dobro ponoviti neke stvari.

Birači su glavni problem ovih izbora. To je nepouzdana skupina od oko 3,5 milijuna ljudi, nezadovoljna svim dosadašnjim vladama, koja na svim izborima pokaže kako naivno vjeruje da će se sve promijeniti i da će se živjeti bolje. Neće.
Most - glasanje za Most glasanje je za zajebanciju. S njima nikad ne znate na čemu ste, na čemu su oni, koliko ih ima i što to znači. Kao ekipa na maturalcu. Most je grupa političkih osobenjaka, predvođena psihijatrom Božom Petrovom iz Mekovića....Zaista je nejasno što konkretno želi osim da Hrvatska dobije Vladu u kojoj bi sjedili HDZ i SDP. I Most. Kao petogodišnja djevojčica pred policom s čokoladama. Ah, da. Rado bi i da vlada mir u svijetu. I da zaštitimo slonove, sve na svijetu. I da nahranimo gladne."

HDZ, s Plenkovićem na čelu, konačno je progovorio. Vidljivo je da ova koalicija ne fukcionira, od samog početka....I ne funkcionira i neće funkcionirati ni dalje...:(((((( Tom više se prisjećam gospodina Račana - koja je snaga bila potrebna držati koaliciju na okupu. Svaki dan se za nju boriti! Tek sad vidim(o) ...I nadam se, znamo cijeniti....

Tri Mostova ministra, Vlaho Orepić, Slaven Dobrović i Ante Šprlje smijenjeni su, nakon što nisu podržali Plenkovićev prijedlog oko razrješenja dr. sc. Zdravka Marića - i to brzopotezno, u jednoj rečenici Tajnici: "Molim, pripremite razrješenja..." Pljuska,ali s pravom!

Svidjelo mi se to, jer Hrvatska treba stabilnu, mudru i JEDINSTVENU Vladu, a ne neke klimavce, koji pojma nemaju što bi sami sa sobom, a kamoli s drugima.....Koalicija HDZ-a i Mosta se raspala (ako je ikada i postojala!), sada treba vidjeti kako dalje.

Stalni konflikti, rasprave - kao pred razvodom...:(((((( I došlo je do njega. Bolje tako, nego stalno neka nezadovoljstva. Nasilu biti skupa - nema baš smisla....Pokazalo se da bi Most samo vladao, ali ne bi na sebe preuzimao bilo kakve odgovornosti. "Moj" Metkovčanin ("moj" jer je moj pokojni tata iz Metkovića, imam dosta rodbine - rođake i rodine s tatine strane) dr. Božo Petrov napominje, ne bi li odmaknuo odgovornost od sebe i Mosta, naglašava čak da Most eto već po drugi put neće "jadan" biti kriv ukoliko padne Vlada.

Voljela bih doživjeti da u Hrvatskoj bude kao u Slovačkoj - mir i spokoj, i potpuno nebitno tko je na vlasti....Da ljudi dobro i kvalitetno žive, da mogu dobiti posao, da mogu imati i za osnovne i za sve ostale potrebe.....Znam, nismo bogata zemlja - ali, stvar je u raspoređivanju sredstava.....Bilo bi za sve :((((((

Nadajmo se boljem.....Osobno vjerujem da možemo puno bolje i pametnije od ovoga....

Nisam mislila da ću to reći, ali - bravo, gospodine Plenkoviću. Tako se vlada.

Pusa, L+B+G


ps: Sada, što će se događati dalje - preslagivanje ili novi izbori - to će biti procjena HDZ-a imaju li dovoljno ruku za neku novu Vladu ili im je dovoljno imati (tijesnu istina) ali ipak većinu u Saboru......Što će napraviti HNS?!

Vidjet ćemo, vidjet ćemo.....

Post je objavljen 27.04.2017. u 14:08 sati.