Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojakurukshetra

Marketing

Samo je promjena konstantna

Mislim da je vrijeme da napišem nešto s obzirom na dugo izbivanje. Nedjelja je baš savršen dan za pisanje, čitanje i odmor pa ću ju za to i iskoristiti. Na pragu smo petog mjeseca, a kao da sam jučer krenula s novim poslom i mislila da neću nikada izdržati. Sada još treba izdržati jako malo. I onda opet na novu stranicu. Posve novu i još uvijek posve nepoznatu.

Dosta sam se socijalizirala u zadnje vrijeme. Čak sam prošli vikend izašla u Jabuku, nakon nekoliko godina. Dobro sam se provela. Falilo mi je plesanje, a ovog puta se nisam bunila ni što smo pješke išli do tamo i nazad. Svako kretanje gledam kao idealnu priliku za izgubiti pokoju kaloriju pošto sam se malo zaletila s klopom ovih mjeseci - ponajviše sa slatkim i natukla par kg. Sve je to stvar nezadovoljstva i dosade, znam, no povezujem to s ovih gotovo godinu dana odrade karme - tako ja vidim svoje trenutno radno mjesto, a onda se veselim nečemu boljem, jer - dok ne odradim namijenjeno, drugo se ne može ni otvoriti.

Bila sam neki dan kod susjede, one moje špica susjede koja se bavi astrologijom. Veli da mi se napokon Saturn miče iz kuće ljubavi i da ulazi Jupiter pa će se nešto i otvoriti. Bilo bi i vrijeme, mislim si, bit će dvije godine otkako soliram i još gore, par godina da nisam nikog iole interesantnog srela u životu.

Nisam baš ni entuzijastična oko mojih nekadašnjih duhovnjačkih evenata, kako sam ih voljela zvati. Naprosto ne volim pozerstvo i lažnjake koji pričaju jedno, a rade drugo dok se svi kunu u nekakvu čistoću, a zapravo su frustrirani i punih skrivenih namjera. Zato sam uglavnom odjebala takva mjesta, bavim se stvarima koje mi pašu doma - ako mi pašu, i ne tražim više nikakve odgovore vani. Nisam ih vani dobila pa sam napokon i tu lekciju naučila. Za sve je potrebno vrijeme, nemojmo zaboraviti.

Još uvijek nisam pročitala onu zadnju knjigu o kojoj sam pričala. Imam tih faza, ali evo, vraćam se, s ciljem da ju dovršim i krenem s novim štivom - protočnijim, nama prirodnijim jezikom pisanim i vjerojatno svi znate za njega - Neal Donald Walsch, Razgovori s Bogom. Odlučila sam se na taj korak jer mi majka preporuča tu knjigu već godinama, doma imamo sva četiri dijela, a ja nikako da je se uhvatim. Osim toga, osjećam se jako revoltirano budući da sam ipak neko vrijeme aktivno provodila među ljudima koji su full of bullshit, nastojeći da to ne utječe na moje raspoloženje jer, hej, ja tražim svoju stvar tamo, samo sam među njima fizički, no uspostavilo se da ima dosta onih koji dijele moje mišljenje samo se ne usude to reći ili na još nagliji i žešći način odlaze iz te priče.
S obzirom da mi je apsolutno neprihvatljivo da se igdje omalovažavaju žene, a pogotovo u duhovnom smislu gdje mi - kako govore veliki učitelji - nismo ovo tijelo, a onda se stalno naglašavaju samo fizički aspekti osobe, od tjelesnih do socijalnih uvjetovanosti, onda ne mogu ni držati do svih tih učenja propagiranih od istih, kad ne samo da ih ne vidim dobro provedene u praksi, nego ih uopće ne vidim da se provode. Kao osoba koja izuzetno drži do slobode, tzv. principe slobode smatram krivo interpretiranim i ljude koji ih slijede vidim kao visoko frustrirane u velikom broju. Stoga, something is terribly wrong. Tako da...drži se sebe i svojeg, ukoliko te nešto inspirira, uzmi, ukoliko te nešto muči, odbaci i u svemu znaj da imaš isključivu svoju priču i svoje iskustvo, a sve to što je netko rekao i napisao je ili tuđe iskustvo ili možda i prikrivena namjera.
Tko je, na kraju krajeva, dao naziv svetosti tim tzv. svecima koje mi čitamo? S obzirom da se Bog nikome nije objavio na univerzalno dokaziv način, dali su ga ljudi, a ljudi su full of bullshit all the time.

I tako, peglam dalje, bavim se opet stvarima koje volim, zadnja dva dana kartamo Belu kod frendice i mame joj, malo češće ću se viđati s frendovima i izaći na poneki party kad mi se bude plesalo, probat ću neku novu kuhinju i otići ću veselo na neko mjesto gdje još nisam bila. Osjećam se puno ispunjenije.



Post je objavljen 24.04.2017. u 18:48 sati.