Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sekte

Marketing

Abrakadabra Isus


Tajna naše SOZO Ekipice je upravo javno objavljena, barem u mejlovima "apostola" svim simpatizerima. Ono što se nije moglo baš na prvu otkriti, kako to da se netko definira "kršćaninom", a s druge strane se ponaša kao obični zabavljač tipa David Copperfield, gdje god dođe rasipa se čudima, bolje reći magijom u ime "Isusa", a nikakvih stvarnih promjena u životu njegovih mušterija osim zanosa, zaljubljenosti nema na vidiku.

Taj jaz između beskrajne Dude-Lorens teorije, beskrajnog bla bla o "nebeskoj ljubavi", i te besplodne prakse je bio na prvi pogled nejasan. Međutim, nedavno sam naletio na Lorensovu kratku i jasnu definiciju "dara" prepoznavanja duhova koja glasi u stilu „tko čini čuda u Isusovo ime zazivajući njegovo ime taj je u pravom duhu". Je li moguće da netko nešto takvo izjavi, a pogotovo da njegovi zaljubljenici to tako lako bez trepnuti okom "popiju"?

Tema zaljubljenosti je također jedna velika životna tema. Da li je to samo čarobno kratkotrajno blaženstvo koje se javlja u susretu s prvim ljubavima ili su to i stanja koja se daju i izazvati i zloupotrijebiti? Kod Lorensa bih to radije nazvao nekakvom "energijom" jer ničeg ljudskog u tome nema. Skrivena magija na djelu, a cilj joj je ljudska duša. Naravno, ta druga strana medalje je samo podsvjesna. I svi uključeni zajedno sa Lorensom imaju samo najbolje namjere. To je gotovo suvišno više i spominjati.

Koliko god ludo zvučao "apostol" sa svojim idejama o ljudskom trenutnom instant obraćenju, stajanjem pod križem itd. ipak se rijetko, ali se ipak može čuti da su sljedbenici, kojih se inače baš i ne čuje, ponekad mudriji od svog učitelja. Nedavno je na primjer njegova najbliža mlada suradnica, vjerovatno moderna "Magdalena", s kojom ide u teretanu, saunu i da ne nabrajamo dalje njihove svete susrete u 4 oka... ona je izjavila javno da stvarne promjene u životu, tamo gdje je najteže, u obitelji, da su tako male, tako male da treba cijeli život za promjeniti sebe. Ne bih ni sam mogao naći bolju i životniju rečenicu koja kontrira, upravo je suprotna svakodnevnim porukama našeg "apostola", porukama o besmislu gubljenja vremena na Zemlji i mogućnosti instant kršćanskog obraćenja, naravno u njegovoj režiji.

Ali tek sada, prije par dana, sam otkrio da ta njegova nerealna ideja o instant ulasku u istinu, o krštenju Duhom itd. nanovo rođenju , trenutnom fizičkom iscjeljenju, izbavljenju , primanju darova "duha", sve to odjednom... preko noći.. ima svoj nastavak priče. U toj njihovoj Ekipici je standard da se izjavi "kajem se Isuse najmiliji.." i njegove "pomoćnice" trenutno ulaze u "svjetlo" istine . Ta slika zvuči nerealno osim samim sljedbenicima unutar njegove Ekipice, oni to svoje zaljubljeno stanje inače zovu "živa vjera", "živa ljubav" i slično.


Međutim, prije par dana sam po prvi put primijetio Lorensovo dodatno objašnjenje koje se bavi stvarnošću Ekipice i definira pojmove "duha" i "darova" preciznije, onako kako se to samom apostolu i njegovom inače duhovnom mentoru Haginu sviđa.

Čuda iscjeljenja (čitaj čuda nestanka bolova) i sva ta halucinogena stanja, vizije Isusa, anđela, Pakla, Raja, pogotovo sa djevojčicama, su trebala biti kao dokaz "duha", tj. njegovih "darova". I onda čovjek, kojemu su članovi Ekipice istovremeno možda i njegova rodbina, ili kolege na poslu, ne može spojiti kako to da netko tko smatra da ga je "duh" iscijelio i dao mu "darove", da taj isti čovjek više o ničemu ljudskom ne može s običnim ljudima razgovarati, a da ne govorimo o tome da daje dojam kao da je na nečem, kao na drogama!?

O čemu bi i mogli sljedbenici "apostola" uopće razgovarati? Njihove osnovne pretpostavke isključuju bilo kakav dublji razgovor sa neistomišljenicima. Za njih i njihovog "apostola" psihologija uopće ne postoji , pa tako ni opasne psihološke sekte. Njihova jedina mjera u svemu je ljubljeni "apostol" sam. Tko se s njim ne slaže taj je sekta ili još konkretnije Sotona. S tim u glavi i srcu nema puno prostora za druge ljude. Nama ostalima žele što prije kraj ove Zemlje, što skoriji udar meteora i svjetski rat do istrebljenja, a sebi uzašašće najmilijem "Isusu" na kojem će ih nekim čudom pratiti čak i njihovi najbliži, bračni partneri , djeca... Nevjerovatno, ali u to oni vjeruju. Spašavanje cijele obitelji i to samo po anđelu-sljedbeniku iz Ekipice.

Dakle, najnovija teorija o "duhu" i "darovima", o kojoj do sada nije bilo puno spomena, odlično se naslanja na već spomenuti Lorensov "dar" prepoznavanja duhova, i došla je kao melem na ranu, na stanje u Ekipici. Jedna od slika kojom Lorens podupire te svoje najnovije upute je primjer nekog američkog velikog kršćanskog duhovnog radnika koji umire od alkoholizma!?

I do sada je to bilo očito, i bez Lorensovog najnovijeg tumačenja, da se upravo o tome i radi unutar Ekipice, o jednom Abrakadabra kršćanstvu, magiji sa svim "čudesnim" psihofizičkim fenomenima koji je prate, a iza kojih stoje zapuštene duše...većinom bivše ezoteričarke, vračare, gatalice, nesretne katolkinje u manjem broju.. njegove "pomoćnice" koje su preko noći u Lorensovim dubokim očima otkrile navodnu samo čistu istinu. Dobile su navodne darove kojima rastjeruju tamu, a duša im je najčešće ostala ista, neutaživo gladna pažnje i ljubavi..

Naravno, u tim svakodnevnim Lorensovim predstavama ne manjka dokaza o pravome "duhu", po njegovu vlastitom kriteriju. Najmilijeg "Isusa" se zaziva i prije, i usred, i poslije svega što se radi, prema tome glavni kriterij je ispunjen, i može se mirno spavati u sigurnosti i hladovini tako osigurane 100% "čiste istine".

Međutim, ovo je prvi put da se to stanje potvrđuje s najviše instance, od "apostola" osobno, ali ne kao nešto duboko problematično, lažno, nego naprotiv kao nešto prirodno i moguće, da čovjek izvana bude "anđeo" s istinskim "darovima" a iznutra zapuštena ovisnička duša!?? S ovim svojim objašnjenjem Lorens je svojim sljedbenicima i službeno dao recept za rascjep osobnosti, rascjep na "andjela" i "vraga" u istoj osobi.

Naravno da je takvo stanje koje upisuje Lorens nešto slično, ali samo slično, onome što se i u životu sreće. Ali ona bitna razlika se kao i obično krije u nijansama. Vrag leži u detaljima, u Lorensovim definicijama.

To što on priča, o sljedbenicima koji su iznutra zapušteni a izvana baš naprotiv, navodno vladaju silama tame, to sliči na život svjetskog jet seta, tipa Hollywood. U tom svijetu je standardno da "anđeli" poput na primjer pjevača M. Jacksona i mnoštva drugih sličnih pjevača, pjevačica, glumaca.. izazivaju zaljubljenost svojih nezrelih sljedbenika i općenito izazivaju plime osjećaja i suza kod svoje svoje publike, a istovremeno žive život koji se okonča neočekivanom prevelikom dozom lijekova ili samoubojstvom.

To je to o čemu Lorens u biti priča. Samo što to on kao i obično u svom stilu i imteresu pročišćava i sintetizira, i uz svoj šarm i hipnozu prodaje svojim "pomoćnicama" kao duhovnu "istinu". Naravno, u pravilu 90% ženama!? Na zadnjem show, u Mostaru nedavno, muškarci u publici... jednako nula! Ništa posebno, ili čudno u današnjem svijetu, ali ako vam se radi o supruzi, djevojci, sestri, rodici, prijateljici, majci, kolegici.. tada više nije tako zabavno. Ne postoje specijalizirane komune za takvu ovisnost, a niti "službena" crkva trenutno ne reagira. Pa niti bivši članovi, tzv. "otpad", ne pokazuju da su shvatili nešto o tome u što su bili zaljubljeni... Zaborav i potiskivanje su im puno lakši.

Taj čovjek bi se mogao nazvati i umjetnikom, kada bi to imalo smisla, umjetnikom u izbavljivanju od dobra, s kojim smo svi rodjeni. To je sasvim logično i u kontekstu je njegovog učenja. Dobro u čovjeku je po njemu samome moguće tek nakon susreta s njim, Lorens-Isusom. Po njemu je čovjek po rođenju "vrag", ali dok je "andjeo" Lorens među nama nade za nas još ima.

Nedavno sam čuo nekog starog svećenika koji kaže da je "čovječanstvo mlado, i pred njim je svijetla budućnost.." Kod Lorensa je učenje upravo suprotno, čovječanstvo je prestaro i beznadno iskvareno, i njegova Ekipica se na čelu s njime nestrpljivo moli za što skoriju egzekuciju sadašnje Zemlje... To da meteori i ratovi i kada se dogode nemaju nikakve veze sa svijetlom budućnošću, da je sve to oduvijek postojalo i postojat će, da je čovječanstvo nešto veće od naših osobnih patnji, bolesti, radjanja i smrti.. i meteora i ratova.. to je Ekipici nemoguće prihvatiti, oni su jednostavno prenestrpljivi.

Te spomenute talente i nadarenosti pjevača, glumaca, umjetnika općenito, kakvih ima i unutar Ekipice, Lorens "pere" u svojoj "duhovnoj kemijskoj čistionici" zvanoj Sfera, koja na njegovu žalost djeluje samo u njegovoj blizini. Pa se tu u Ekipici standardno nakon seminara pati od "gubitka dragog" od takozvanog "post seminarskog poremećaja". Dakle, on sam u svojoj magijskoj Sferi inducira, potiče darove "duha" po svojoj želji, kao i npr. stopostotna iscjeljenja kičmi čak i kod onih koji nisu u vjeri, i onda naravno polazeći od sebe sve to naziva pravim "duhom" i pravim "darovima".

A sav taj nesklad stvarnog života svojih sljedbenika i njihove "duhovne" obdarenosti, dok su u njegovoj blizini unutar Sfere, je sada sa svojim najnovijim uputama proglašen mogućim, odobren odozgo. Drugim riječima, možete biti u duši kakvi ste oduvijek bili, ali moji "darovi" na vama ostaju i dalje "darovi" istinitog i pravog "duha", najmilijeg "Isusa".

I do sada je bilo jasno da je ta cijela sekta jedna tragikomedija u kojoj se zamijenilo duhovnu ljubav i duševnu zaljubljenost. Sada s ovim najnovijim "uputama" je jasnija i ona dublja duhovna manipulacija. Talenti i nadarenosti se unutar njegove Sfere crnomagijski pune "duhovnom" energijom a pri tome prateći psihofizički nadnaravni fenomeni proglašavaju "duhovnim" darovima. Što bi se reklo vuk dlaku mijenja a ćud ostaje ista.

Po toj logici je jasno da Lorens i samom sebi dopušta da je s jedne strane po "darovima" kako on sam kaže već desetak godina 100% u svjetlu "čiste istine" njegove Dude-Isusa, a da mu je duša istovremeno u istom narkomanskog stanju kakva mu je i bila većinu života. Sam sebe, zanos kada je svom elementu "pomazanja" s ponosom opisuje sa "ćapalo me..", sila "duha", kako mu je i sama majka od djetinjstva govorila "ćapalo ga..". Što je vjerovatnije, da je stvarno od rodjenja 100 posto u "duhu" ili ipak ne? Za Ekipicu je to jedno suvišno pitanje. Kod njih pitanja jednostavno ne postoje, a ako se i dogode svaki Njegov odgovor im je dovoljan... ne, ne.. savršen je!

Možda bi bilo interesantno da se sada i sam malo poigram prorokovanja. Nedavno sam vidio i video u kojem naš Lorens detaljno objašnjava smisao spajanja duša u brak, po Bogu, jedna duša, jedno tijelo, a i razvoda. Svatko bi u tom njegovom objašnjenju mogao za sebe naći što mu se sviđa. Polazeći od toga da "tko sam ja da sudim" došao je do zaključka da je baš sve moguće, pa i da se i nakon 44 razvoda čovjek po prvi put istinski pokaje i da onda tek 45. put istinski potraži s kim će biti jedno tijelo, jedna duša.. Da je imalo priupitao one koji su imali barem 2, 3 razvoda o njihovim iskustvima vjerovatno se ne bi razbacivao s tim svojim brojkama..

Međutim, kako je on relativno mlad čovjek, okružen obdarenim ženama, pa čak i sam provodi "duhovna vjenčanja", čini mi se da bi i svaki drugi muškarac na njegovom mjestu sebi poželio upravo jednu takvu propovijed-uputu. Drugim riječima, moje proroštvo je da će se ova njegova propovijed u skoroj budućnosti pretvoriti u Lorensovu stvarnost (nakon zadnjeg razvoda), i to čak prije tog njihovog željno očekivanog udara meteora.Post je objavljen 23.04.2017. u 17:15 sati.