Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Primavera

Jučer, točno u podne, na Trgu Bana Jelačića 6, "Galerija Mala", otvorena je izložba Duška Šibla "Primavera". Izložba u galeriji ostaje otvorena do 01. svibnja 2017. Sinoć sam bila preumorna da bih pisala; pa nadoknađujem sada. :))))

Duško Šibl rođen je 1951. godine u Zagrebu. 1977. diplomirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu grupu komparativne književnosti i povijest umjetnosti. U Londonu završava studiji slikarstva na Byam Shaw School of Art 1982. godin, a 1986 magistrira na glasovitom Royal College of Art. Od 1982. godine izlaže samostalno, te sudjeluje na mnogim skupnim izložbama u domovini i Europi. Živi i radi podjednako u Zagrebu, Londonu i Dubrovniku.

Na Šibla je značajno utjecao val europskog ekspresionizma, no vidimo da se zadnjih nekoliko godina umjetnik stilski pomiče prema sve većoj autonomiji srtačke linije, slikanog poteza. Duško Šibl afirmirao je niz likovnih prikaza ljubavnika, pa se može reći da je u današnjem svijetu - koji baš nije sklon romantici i romantičnim ljubavnicima - ponovo uveo motiv ars amatoria, umijeća zavođenja. Šibl tako zagrljajem svojih ljubavnika, buđenjem ljubavi i proljeća - zapravo zavodi i nas, promatrače i uživaoce njegovog djela.

Malo fotkica:



Duško Šibl i Iva Korbler, koja je imala proslov na otvaranju izložbe.....








I jedan predivan wuf nakon izložbe:




I moja malenkost, kod još uvijek uskršnjih simbola :))))



Fotke s mobitela su naopako; niti znam niti mi ih se da okretati....Nadam se da vama to neće biti problem.....
Fotke - fotoaparat (gore; početak teksta) su "normalne" :))))) Pusa, vole vas L+B+G

Post je objavljen 23.04.2017. u 13:54 sati.