Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Probranice 40


Zašto naziv „Probranice“?
Ideju mi je dala istoimena emisija na trećem programu HR koja se emitira od 1993. godine i donosi najnovije snimke inozemnih izdavača, uz stručnu recenziju autora. Uzevši to kao moto odlučih da pod tim naslovom povremeno donosim kratke, humorom/satirom/sarkazmom/cinizmom obojene, osvrte na najnovije bisere našeg (i svjetskog) društveno-političko-gospodarskog bespuća.


Abra-kadabra…

J.L. od 12. travnja A.D. 2017. piše: „U godinu dana broj nezaposlenih pao za 57.000, ali se broj zaposlenih povećao samo za 4000.“


Komentar cinika: Sad je bjelodano zašto KGK obilazi zemlje poput Irske. Nalazi radna mjesta za razliku gore citiranih brojki.

Zaštita hrvatskih granica na Baltiku

Stier: „Planirano razmještanje hrvatskih vojnika u sklopu NATO-a na Baltiku nije upereno protiv Rusije nego je znak solidarnosti unutar tog saveza.“

Komentar cinika: Zašto se ta solidarnost iskazuje baš na Baltiku, na granici s Rusijom, kad nam trenutačno prijeti veća (gospodarska) opasnost na granici sa Slovenijom?

Pametno!

Povodom Dana planeta Zemlje HAZU je organizirala znanstveni skup o važnosti očuvanja okoliša. Igor Anić sa Šumarskog fakulteta rekao je da su šume najveće svjetsko bogatstvo. Dodao je da je 44% površine Hrvatske prekrivene šumama, no da je zabrinjavajuća činjenica da od osamostaljenja gotovo nije bilo novih pošumljavanja.

Komentar cinika: Dalekovidna je ta odluka da se ne pošumljuju nove površine. Na taj način će budući strani kupci hrvatskih šuma imati manje što za kupovati pa možebitno i odustanu od kupnje.

Deja vu

Iako ga je Trump čak i hvalio, ministar pravosuđa najdemokratskije zemlje na svijetu, Jeff Sessions, izjavio je da uhićenje Assangea ostaje prioritet američke vlade.

Komentar cinika: Istina baš nije na cijeni još od vremena Giordana Bruna.

Novi teroristi

Digao u zrak autobus Borussije (njemački nogometni klub, op.s.c.) da bi zaradio na dionicama kluba.

Komentar cinika: Osim terorista tzv. Islamske države, evo stigli nam i teroristi novog tipa – mešetari dionicama.

Pijetet, tko ga ima više?

Čitam, slušam i gledam kako će (i ove) godine Hrvatska organizirati tri komemoracije u povodu Dana sjećanja na žrtve Jasenovca: jednu u organizaciji antifašista, drugu u organizaciji trenutačne nam vlasti i treću u organizaciji (preostalih) Židova. A možebitno će biti i četvrte, ako naša KGK odluči da sama posjeti Jasenovac. Za razliku od Hrvata, Srbi, primjerice, organiziraju samo jednu komemoraciju.

Komentar cinika: I tko sad ima pravo reći da mi Hrvati ne osjećamo veći pijetet prema žrtvama Jasenovca od naših susjeda Srba.

„Ljudi, pa jel' to moguće, ludnica, što je ovo…“

Crkvu Notre Dam u Chicagu vodit će oženjeni (katolički) svećenik David Medowm koji uz suprugu ima i dvoje djece. Jedan od vjernika te župe veseli se njegovom dolasku jer, kako kaže: „On bi se mogao bolje odnositi prema svakodnevnim problemima katolika jer ima ženu i djecu.“

Komentar cinika: Vjerujem da je pola naših svećenika, posebice oni na vrhu, pročitavši ovu vijest palo u nesvijest, a druga polovica se tri put prekrižila i uzviknula „Hereza“!

Kvalifikacija

Čitam: „Dokazano! U Hrvatskoj korumpirani političari imaju veće izglede pobijediti na izborima. Načelnici koji pobjeđuju u prvom krugu u prosjeku imaju dvostruko veće razine korupcije od onih koji gube u prvom krugu.“

Komentar cinika: Analiza nedvojbeno pokazuje da za je za pridobivanje glasova birača, političarima ipak potrebna nekakva kvalifikacija.

Bez naslova

Željko Kerum organizirao je nedavno marendu u povodu početka kampanje za lokalne izbore. Navodno je početak kampanje platio glavom stanoviti broj janjaca.

Komentar prepuštam (ciniku) Arsenu i njegovoj pjesmi „Stari vuci“.








Post je objavljen 22.04.2017. u 20:32 sati.