Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nakrizanju

Marketing

Horor san

Sanjala sam prošle noći užasan san.
Pravi je i mučni hororac, ali mi se čini važan, a ne tek neki strah pokupljen u danu prije. Ja sam mlađi muškarac u tom snu, zato nastavljam u tom rodu.

Dakle, znalo se za postojanje jednog poremećenog ubojice, monstruma koji bi komadao svoje žrtve (neću u detalje, više je nego ogavno). Bilo sam u društvu jenog starijeg muškarca. Bilo mi je zlo od straha pri pomisli da bi nas monstrum mogao napasti. Čuli smo krike i zvukove borbe i klanja iz susjedne sobe. Iz nekog razloga, znalo se da tko čuje zločin biva prije ili poslije i sam napadnut i odvratno ubijen. Ipak, nas silni strah nije natjerao na bijeg nego na neki način oduzeo, u mraku smo legli u krevet i pokrili se.
Čulo se približavanje koljača.
Muškarac do mene nekako je rezignirano govorio 'ti ništa ne brini, osjećam da on dolazi po mene, ti si siguran, samo otvori oči i uši pazi što će biti.' Nisam želio otvarati ni oči ni uši, nego sam panično žmirio i rukama stiskao uši. Ipak sam i vidio i čuo. Manijak je došao do našeg kreveta i divljačkom gestom jednim potezom strgnuo sve pokrivače. Od straha sam pao na pod sa druge strane kreveta. Moj kolega se kao reda radi pokušao malo opirati, ali vladalo je opće ozračje neizbježnosti svega toga.
Kako je ovaj njega klao, a ja ludio od straha grčevito stiščući oči i uši, tako sam ipak čuo i vidio, ali ne ono što se zbivalo na metar od mene, nego užase koji su se dogodili toj osobi, od kojih je ona takva postala. Čulo se jezivo glasno škripanje, struganje i meci su fijukali na sve strane. Doživljaji te osobe bili su neizrecivo strašni, kao i njeno ponašanje proizašlo iz svega.
Probudila sam se usred noći skroz izbezumljena.
Kasnije sam opet zaspala i sanjala nastavak.
Imao sam sina, imao je oko sedam godina, učio sam ga postupcima koji će ga štititi od susreta s tim ubojicom u životu.
Bilo je bitno da se priveže za neko uže kao mjeru sigurnosti, čak i kad su svi ostali smatrali da je dovoljno držati se. Bilo je bitno, kad na radiju ili tvu čuje određeni tekst ili određene zvuke, da apsolutno odmah stane sa slušanjem. Bilo je bitno da mu određeni pojmovi i određeni postupci ostanu trajna nepoznanica, da nikad ne čuje za njih. Bilo je to kao prekidanje lanca ubijanja, morao je iskoračiti iz općeg stanja svijesti i uvriježenog poimanja, da ostane imun na pojavu i napade monstruoznog ubojice kojem su se ljudi do tada bez borbe predavali.

Eto, to je bio san.
Ja sad odoh spavati,
nadam se da su noćas na redu lakše teme.
...

Post je objavljen 13.04.2017. u 23:15 sati.