Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

PROLJETNA TORTA

Pozdrav!
Lagana, mirisna i osvježavajuća torta koju možete napraviti od svog omiljenog voća - sve kombinacije su dozvoljene!
Vrlo je dekorativna i već ovaj Uskrs možete njome ukrasiti vaš blagdanski stol na zadovoljstvo svih vaših ukućana :)
Prvo je potrebno napraviti dvije rolade koje ćete premazati marmeladom od marelica!
Sastojci potrebni za rolade:
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice glatkog brašna
- odvojite bjelanjke i mikserom izradite od njih snijeg
- miksajte žumanjke i šećer te na kraju rukom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka
- lim za pečenje veličine cca. 25x35 cm obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu na njega
- na 180*C pecite oko 15 minuta i izvadite
- za izradu torte su vam potrebne dvije ovakve rolade tako da cijeli postupak ponovite još jednom
- još topli biskvit prvo odvojite od papira pa ga odmah zatim zarolajte u taj isti papir
- potrebno ga je prvo odvojiti da se ne zalijepi za njega u toku hlađenja
- kada se malo ohladi premažite ga marmeladom od marelica i zarolajte ponovo vaše dvije male rolade te ostavite da se dobro ohlade
- rolade možete napraviti i dan ranije ako ste u stisci s vremenom, ostavite ih zamotane u papir na hladnom
Sastojci potrebni za kremu:
8 žumanjaka
8 žlica šećera
litra mlijeka
5 žlica oštrog brašna
2 vanilin šećera
- mikserom izradite sve sastojke i zakuhajte u vruće mlijeko, miješajte dok se ne počne zgušnjavati te je ostavite da se malo ohladi
Postupak slaganja:
- rolade narežite oštrim nožem i njima obložite dno i rubove kalupa za torte
- pola kreme izlijte preko podloge od rolada
- sada možete preko kreme poslagati narezano voće
- inače koristim narezane banane koje samo malo prije poškropim sokom od limuna, ali vi koristite voće po svom izboru
- preko voća ponovo poslažite rolade koje premažite drugom polovicom kreme
- poslažite red voća i tortu premažite tučenim slatkim vrhnjem
- bočne stranice torte ne premazujem tučenim vrhnjem tako da se sa strane vide rolade koje je ujedno i ukrašavaju
Servus i u slast svima :)






Post je objavljen 11.04.2017. u 07:35 sati.