Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rskkarlovac

Marketing

Priopćenje na 17. otvoreno prvenstvo Karlovca u super mini rukometu za djevojčice i dječake rođene 2007. godine u Karlovcu

Karlovac, 05. travnja 2017. godine.

Dragi sportski prijatelji i cijenjeni gosti

Predmet: Priopćenje na 17. otvoreno
prvenstvo Karlovca u super mini
rukometu za djevojčice i dječake
rođene 2007. godine u Karlovcu


Izvod iz Propozicija i pravila u super mini i mini rukometu na Otvorenom prvenstvu Karlovca za 02. i 09. travnja 2017. godine određuju:

27.
„Sve igračice - igrači koji nastupaju u mini i super mini rukometu na Otvorenom prvenstvu Karlovca trebaju imati natjecateljski spisak sa ovjerenim liječničkim pregledom koji ne smije biti stariji od 6 mjeseci, trebaju imati i putovnicu ili učeničku knjižicu sa slikom. Ukoliko se natječu školski rukometni klubovi natjecatelji i natjecateljice trebaju imati potvrdu škole o pohađanju iste i potvrdu liječnika koja ne smije biti starija od 6 mjeseci.

28.
Treneri koji treniraju i vode mini i super mini rukometne ekipe trebaju biti na ovjerenom spisku i uredno potvrđenu trenersku licencu za tekuću natjecateljsku sezonu. Ukoliko nemaju uredno potvrđenu trenersku licence ne mogu voditi ekipu. Službene osobe također trebaju biti na ovjerenom spisku.

31.
U natjecateljskoj sezoni 2016./2017. u dobnoj skupini “minići” natječu se djevojčice i dječaci rođeni 2006 godine i mlađi, a u dobnoj skupini “super minići” djevojčice i dječaci rođeni 2007 godine i mlađi.“

Uobičajeno Pravilo na svim turnirima u Hrvatskoj i izvan Hrvatske (RŠK Karlovac sudjelovala u Pragu - Češka, Partilu - Švedska, Koperu - Slovenija, Zenici – BiH i dr.) je da sve ekipe koje sudjeluju na turniru, moraju imati sa sobom na utakmici ovjeren spisak igračica – igrača koji sudjeluju na turniru, dokument za igračicu - igrača sa fotografijom s kojim se može izvršiti indentifikacija i utvrditi godina rođenja (putovnicu ili učeničku knjižicu sa slikom). Na zahtjev bilo koje ekipe koja sudjeluje na turniru (zahtjev može biti na početku natjecanja, neposredno prije utakmice ukojoj nastupa, neposredno nakon utakmice u kojoj je nastupio ili neposredno nakon proglašenja), organizator turnira je dužan u prisustvu prestavnika obadva kluba (koji je zatražio provjeru i koji se provjerava) izvršiti provjeru i utvrditi godine rođenja ogračica – igrača.

Ovakvo provođenje natjecanja se u Karlovcu vrši već 17 godinu na svim održanim Prvenstvima. Tijekom 17 godina izvršeno je u prosjeku od 5 do 10 provjera po natjecanju, a s Prvenstva je diskvalificirano 8 klubova. Prošle godine s Prvenstva je udaljena ekipa djevojčica ŽRK Mali Lošinj.

Ove godine na 17. Otvorenom prventvu Karlovca u super mini rukometu za djevojčice i dječake rođene 2007. godine i mlađe izvršene su 3 provjere na zahtjev protivničkih ekipa i na sreću nisu pronađene nepravilnosti.

Organizator, RŠK Karlovac, nije u mogućnosti kontrolirati svaku pojedinačnu ekipu, pogotovo što na pojedinoj utakmici može zaigrati igračica – igrač koji se nalaze na tribinama. Zato ponavljam, svaki predstavnik ekipe može zatražiti od organizatora provjeru i to će biti obavljeno.

Žalba ŽRK Zrinski iz Čakovca nije korektna obzirom da se već niz godina znaju pravila.

Stoga molim sve sportske prijatelje, trenere i roditelje da se pridržavaju istog i da ne stavljaju repove nakon već održanog Prvenstva.

S poštovanjem
Predsjednik Rukometne škole Karlovac
Miloš Đanković, dipl.ing.prom.



Post je objavljen 05.04.2017. u 10:15 sati.