Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Izbori kod susjeda

U Srbiji se danas održavaju predsjednički izbori na kojima je u utrci za novog sefa države 11 kandidata. Mene, kao magistru politologije, i te kako zanima sto će se dogadjati, ako ništa zbog odnosa Hrvatske i Srbije. Pravo glasa ima 6.724.949 upisanih birača koji mogu glasovati na ukupno 8.396 biračkih mjesta. Bude li drugog kruga, što sumnjam, održat će se u roku od 15 dana. Primjećuje se da je uzlaznost manja nego prije - kazu agencije i statistike.
Vladajuća koalicija na čelu sa Srpskom naprednom strankom (SNS), koju vodi Aleksandar Vučić, očekuje pobjedu već u prvom krugu. Istraživanje javnog mijenja kaže da bi za Vučića moglo glasovati 56,2 posto birača. Drugo mjesto drži bivši pučki pravobranitelj Saša Janković, čovjek koji pripada demokratskom, proeuropskom krilu sadašnje oporbe. Četvrti je Luka Maksimović, student komunikologije koji je od kampanje napravio parodiju političkog sustava, nazvao se Ljubiša Preletačević Beli, i duhovito izmislio stranku Sarmu probo nisi. Preletačević, je naravno, zbog prelaska političara iz jedne stranke u drugu. On je tipičan antikandidat, koji radi parodiju i cirkus od izbora.
Iza njega je u anketama radikal Vojislav Šešelj, inače politički mentor Aleksandra Vučića. Ostali kandidati ne prelazi 3 posto potpore. Njima se ni neću baviti, jer ne pokazuju potencijal za pobjedu.
Vučić ima doista najviše šanse, najviše se pojavljivao na njihovim televizijama, elokventan, ponekad voli glumiti žrtvu (ono: svi su protiv mene, buuuuu:))))....Što bi Đole rekao: "Pokazalo se kao dovoljno, bato. Pokazalo se kao dovoljno."
Pratila sam Kosovo (tako je nastala i moja knjiga), bila u ratno vijeme na Kosovu - i sve što sam napisala - ispalo je nekako da sam bila u pravu. Živi bili pa vidjeli....
Vučić nije najbolji izbor (ako zbog ničega, zbog svog bivšeg mentora Šešelja, kojeg se kao "odrekao", formalno, no vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada) - ali, očito, ima najveću podršku naroda......Pokazao je to npr. i kod incidenata na Kosovu (vlak), te nedvoslisleno ne želi ni slučajno "pustiti" Kosovo, već ga još uvijek smatra srpskim važnim pitanjem....Ide na obje strane, i Rusiji, i Njemačkoj - misleći dobiti podršku za Srbiju....Dosta, dosta je ostalo kod njega od mentorovog razmišljanja - nažalost....Veliki populist, koji djeluje vrlo bezazleno...Djeluje, kažem .....:))))
Janković bi bio dobar, mislim - ali.....
Parlamentarni izbori i u Srbiji izazivaju veće zanimanje, a predsjednički manje - i zbog ovlasti koje predsjednik ima (odnosno nema).....

Susjedi kao susjedi - imaju svoje brige, mi svoje....I to veelikeee....

Idemo na veselije teme. Moj zdravi doručak:Jagode, banana, i malo mozzarelle.....I čaša jogurta.....

Moj mali cvijet - hyancinth ili zumbul...Došao iz Nizozemske...Predivno miriše....

Ljub, vole vas L+B+G


Post je objavljen 02.04.2017. u 21:27 sati.