Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/saxnotfoelix

Marketing

(Trans)formacija



Volim tu svoju tišinu. Volim se skupiti u nju i biti manji od čestice prašine usred neke udaljene galaksije. Utjeha se ne pronalazi u vječnom traženju, već se zaslužuje ukroćenim mislima. Magla zaklanja pogled svakome tko nije čiste duše. Ustati znači i postojati, a nekima je tako strašno i teško biti obavijen u svoje ja.

Jutra znaju biti od blago umjerenih do snažno deformiranih ovisno o stanju svijesti u kojem se nalazim. Nekad mi je dovoljno da promatram golubove kako se sunčaju na terasi susjedne zgrade. Ta sloboda koju ti daje let i čisti zrak može se mjeriti samo sa slobodom nepovratnog odlaska.

Životni proces. Perem zube, dakle čistim si misli od svih prljavosti i gadosti. Promatram se u ogledalu i zamišljam zvijezde u svojim očima. Fokusiram se na sadašnjost, na trenutno, bar na kratko i onda opet odlazim u mislima nošen valovima, transformiran lavom i užaren vlastitim odrazom na zrcalu.

Mučno mi je. Pogotovo kada se moram jako rano ustati i jesti hranu od koje želim samo osjećaj sitosti, sitosti od života, obaveza, problema. Punim stomakom je uvijek teže razmišljati, a ja sam jako umoran od razmišljanja.

Nije sve tako strašno. Budu tu poneka sretna lica, obasjana srećom pa i mačka koja upija ranojutarnje zrake sunca i bezbrižno leži kao da je cijelo vrijeme stalo samo za nju. Sretnu se i neke poznate duše i u toj srži slobode, momentu bliskosti, pod prstima svojim, osjetim materijalizaciju sreće u zagrljaju drugoga.

Uzimam sve previše k srcu. Kontradiktornost mojih misli uzima zadnji atom snage. Uvlači me u unutrašnjost i zadržava u grču i vrtlogu. I najbezbolnije životne funkcije, nošene suprotstavljenim stavovima, postaju previše. Htio bi se vratiti na početak, sklupčati se nazad u formu fetusa i nestati bar privremeno u sigurnosti vlastite utrobe.

Dok svi spavaju ja se budim. Nošen glasovima noći, budno sanjam i treperim poput pokvarene žarulje. Usta su mi suha, žedna ljubavi i lakoumne slobode. Transformiram se u mrak, kamufliram svojim lažima i pretvaram u ništa. Tako se osjećam nabolje.

Post je objavljen 31.03.2017. u 11:39 sati.