Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/saxnotfoelix

Marketing

Anđeli zaslužuju umrijeti



Pitao si me čemu sve to? Zašto te gledam očima neprijatelja. Uzdahnuo sam duboko i još jednom te nepromišljeno ošamario pogledom. Bio si mi drag a sada više ništa ne znam. Jedina stvar u koju sam siguran je vlastita nesigurnost. Ponekad se izmakne kontroli i napravi snažan jauk, toliko gromoglasan da nastane tišina.

Lako mi se uvući pod kožu ako me dovoljno jako ignoriraš pogledima. Onako znaš, gledam te povremeno i skrenem pogled uvijek u trenutku kada osjetim da osjetiš. Osjećati nije dobro. Pogotovo kada si ispunjen mrakom. On se tada intenzivira i uroni te u duboko zlo. Postoje iznimke koje su upisane u našu dušu. Mirišemo ih samom prisutnošću. Dopuštamo da nas osvjetljavaju i utrnu ono bolno.

Kada teško dišemo zmajevi su prisutni u zraku. Rigaju tu svoju vatru i plameni bijes dok od dima ništa se ne vidi. U tom crnilu, ukaže se poneki vuk samotnjak. Simpatičan je on i smiješi se iako nije siguran želi li izdati tu svoju samoću. I onda opet izgubljen u mnoštvu pitam se, „kakva je noć zaljubljenima?“, isto crna ili ružičasta, isprepletena toplinama tjelesa.

Okrenuo sam se par puta oko sebe. Učinilo mi se da me dozivaš, a zapravo su to bile samo moje misli koje su egocentrično kružile oko moje glave. Eh i ta glava luda, svašta si umisli. Kako bi bilo kad bi mogao skinuti taj krov, zamijeniti ga suncem bez kiše, bez oblaka i da vječno bude toplo i veselo. Onda bi izmislio neku naglu vrućinu, i pretjeranu užarenost za tobom. Vratio bi tu glavu i uspostavio kontrolu nad sobom.

Sklupčan sam često u formi maloga zrna s čežnjom da te oplodim. Kao i svaki život i ovaj naš žudi za nečim opipljivim, nečim što će ostati iza nas. Na našem nadgrobnom spomeniku nema teksta jer mi zapravo nismo ni mrtvi, ni živi. Koračamo ovim postojanjem u nadi da i mi zaslužujemo umrijeti. Svatko tko je ponosan na svoj život, ne bježi mislima u smrt. Ona samo dođe po njega i odnese ga kada mu je vrijeme i ostavi iza njega sve tragove života.

I mi zaslužujemo kraj. I anđeli zaslužuju umrijeti.



Post je objavljen 30.03.2017. u 07:18 sati.