Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bellistra

Marketing

Izlet do Češke....

...i nazad!
Prosli vikend ,racunajuci i četvrtak i petak..bijasmo ja i bolja polovica malo do Praga...Republika Češka :)
..moram priznat da me Prag oduševio..doduše tri dana...(četvrti smo se već vraćali..)je malo za obići znamenitosti grada koji u svakom pogledu ispunjava..što od arhitekture,kulture,muzeja,gastronmije..pivomije(...moja izvedenica!)
..put nas vodio preko Češkog Krumlova..(...dakako da smo prije prešli Sloveniju i Austriju..)
...zanimljivog gradića sa još zanimljivijom utvrdom..pa po malim uličicama sa meni zanimljivom ponudom suvenira..i kojekakvih turistima zanimljivim drangulijama....no prvo sto sam trazio bio je duhan za lulu..koji sam uzeo u
jednoj tabakeriji.. tražeci dimkovi tabak(...to sam se na vrijeme podkovao gugle translejtom :))))..potom beherovku rakiju..a potom crno kozel pivo..


..Češki Krumlov..s bedema utvrde
Potom nas put vodio do Paga..te smo nakon truckanja od cca 900 km konačno i stigli u vecernjim satima u hotel..istusirali se i zaspali ko klade..jer smo na nogama bili od tri ujutro...
Slijedeći dan nakon doručka,razgledavanje Praga iz busa..do popodne..kad smo dobili razlaz po gradu..






..naravno bilo je tu jos mali milion stvari no ne da mi se uploudati..a i tablet mi već traži zamjenu...:))
...slijedeci dan prozujasmo do dvorca Karlštajn u kojem je stolovao Karlo 4
......tu me posebno.impresionirala sama građevina koja je stvarno impresivna..te me zanimala sama gradnja tako impozantnog dvorca na uzvisini...u principu ljudi kazu Wau..kako je lijep..no mene zanima pozadina svega,narocito same gradnje..no to je vec druga i duga prica..

..potom smo popodne imali opet razgled grada u vlastitom aranžmanu,razgled trgova,ulica,šopinga..(paladium shopihg centar sa 200 trgovina..)
..stotine standova,sa raznolikom ponudom gastronomije ,suvenira ..ulicnih zabavljaca,glazbenika,slikara...i jos kojecega sto mi sad ne pada na pamet.
navecer smo imali nocni razgled grada sa broda na kojem je bila i vecera sa švedskim stolom..u drušrvu neke simpatične bugarske grupe..:))

..cetvrti i zadnji dan,put za nazad preko Čeških Budejovica...mjesta gdje se proizvodi Budvajser pivo..jedno od poznatijih piva iz Češke..

..

..jedno od odmorista na putu za nazad u Austriji..
Eto,uglavnom to je u kratkim crtama put koji putovasmo..nadam se i ponoviti jer Prag je velik za obici ga u tri dana....

Post je objavljen 29.03.2017. u 21:05 sati.